Μυστικά για ασφαλές και ομοιόμορφο μαύρισμα

Το αντηλιακό σπρέι https://www.parapharmacie.gr/cat/antiliako-sprei είναι το νούμερο ένα προϊόν που χρειάζονται κάθε καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι, προκειμένου να χαρούν (πάντα με μέτρο) την έκθεση στον ήλιο και να πετύχουν το πολυπόθητο μαύρισμα.

Το μαύρισμα είναι ουσιαστικά η αντίδραση του δέρματός μας από την έκθεσή του στις ηλιακές ακτίνες. Βέβαια, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην επιδερμίδα μας, για αυτό χρειάζεται να πάρουμε κάποια μέτρα, ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο, αλλά και ασφαλές μαύρισμα.

Ο χαμηλός δείκτης SPF μέχρι και 15 είναι ιδανικός για όσους θέλουν να μαυρίσουν, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτίνες, αλλά παράλληλα επιτρέπει το μαύρισμα να αναπτυχθεί σταδιακά, αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία κοκκινίλων και εγκαύματος. Πολλά σκευάσματα είναι εμπλουτισμένα με εκχύλισμα Aloe Vera και βιταμίνη Ε, που βοηθούν την επιδερμίδα να κρατάει τα επίπεδα ενυδάτωσης, αποτρέποντας το ξεφλούδισμα και διατηρώντας το μαύρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εφαρμογή του αντηλιακού θα πρέπει να γίνεται μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο, ενώ θα πρέπει πάντα να περιμένουμε να απορροφηθεί καλά, πριν ντυθούμε. Η ανανέωση της εφαρμογής είναι απαραίτητη μετά το πέρας δύο ωρών. Δώστε έμφαση στους αγκώνες, τα γόνατα και τα δάχτυλα χεριών και ποδιών, που τείνουν να μαυρίζουν πολύ πιο εύκολα και να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη επιφάνεια του σώματος.

Ένα αντιηλιακό σε μορφή γαλακτώματος προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση στο δέρμα, τη στιγμή που ένα λάδι είναι πιο εύκολο στην εφαρμογή και την απορρόφηση. Μία με δύο ώρες παραμονής στον ήλιο την ημέρα, είναι αρκετές για να πετύχετε άριστο μαύρισμα.