Ο Μέσι δεν δήλωσε άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «ABC»

Aναφέρεται, λοιπόν, ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το ίδρυμα που έχει συστήσει ο Μέσι, για φιλανθρωπικούς σκοπούς ώστε να δίνεται βοήθεια σε παιδιά που έχουν ανάγκη, έχει αποκρύψει από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές τόσο της Ισπανίας όσο και της Αργεντινής ποσό που φτάνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Τα συγκεκριμένα χρήματα δόθηκαν από διάφορους χορηγούς για τους σκοπούς του ιδρύματος από το 2007 μέχρι το 2015.

Ο άσος των Καταλανών, μαζί με τον πατέρα του ο οποίος αναλαμβάνει όλες τις… μπίζνες του γιου του, φέρονται να είχαν… σπάσει το ίδρυμα σε τρεις εταιρείες για να μπορούν να κυκλοφορούν τα χρήματα που λάμβαναν από διάφορες δωρεές, χωρίς να τα δηλώνουν στην εφορία.

Με αυτόν τον τρόπο χορηγίες και δωρεές δεν συγκεντρώνονταν μόνο σε μια εταιρεία, ώστε να μην δημιουργούνται υποψίες για πιθανή απάτη.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση του ιδρύματος Μέσι όταν κλήθηκε από την εφημερίδα να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει.

Θυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδρυμα του Αργεντινού ποδοσφαιριστή βρίσκεται στο στόχαστρο. Τον περασμένο Μάιο είχαν βγει στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ότι το ίδρυμα ίσως λειτουργούσε περισσότερο ως… βιτρίνα παρά ως οργανισμός, ο οποίος βοηθούσε παιδιά σε υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου, όπως διακήρυττε!

Επί της ουσίας, τα συγκεκριμένα έγγραφα έδειχναν ότι ελάχιστα χρήματα από αυτά που συγκέντρωνε το ίδρυμα τελικά κατέληγαν να διατεθούν στους σκοπούς για τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί!

Το ίδρυμα συστάθηκε το 2007 με βασικό στόχο να βοηθηθούν παιδιά. Ωστόσο μέχρι το 2013 δεν ήταν εγγεγραμμένο στις αρμόδιες αρχές. Εγγράφηκε το 2013, δηλαδή τη χρονιά που ο Μέσι άρχισε να έχει τα γνωστά προβλήματα με την ισπανική εφορία.

Επομένως, παραμένει άγνωστο τι συνέβη με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατά την εξαετία 2007-2013, ενώ οι ισολογισμοί για τις χρονιές 2013, 2014 και 2015 παρουσιάζουν κενά.

Για παράδειγμα, φαίνεται ότι το 2014 το ίδρυμα συγκέντρωσε από δωρεές ποσό 1,4 εκατομμυρίου ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, μόνο 352.000 ευρώ φαίνεται να διοχετεύθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκ των οποίων 75.000 ευρώ για να αντιμετωπιστεί η παιδική θνησιμότητα σε χώρες της Αφρικής.