Η Φήκη απορρίπτει την πρόταση συγχώνευσης

Με αιχμηρή ανακοίνωση τοποθετήθηκε το ΔΣ

Η ανακοίνωση
«Οριστική αποτροπή της βούλησης συγκεκριμένων ατόμων να διαβάλουν το όνομα του Π.Ο. Φήκης.

“Ο Π.Ο. Φήκης ήταν είναι και θα είναι πάντα ενεργός και όχι παθητικός. Αξιοπρεπής και όχι ευμετάβλητος.

Πρέσβευε – Πρεσβεύει – και θα Πρεσβεύει :

Την συνεχή προσπάθεια υπό όποιες συνθήκες και το να στηρίζεται πάντα μόνος στα πόδια του.
Το θάρρος που επιδεικνύει στο να αναλαμβάνει και να πληρώνει ηθικά και οικονομικά τα αποτελέσματα των προσπαθειών του και των επιλογών του.
Την επιμονή και την υπομονή στο να χτίζει ομάδα με κύρος, ιδανικά και μαχητικότητα.
Την πρωτοπορία στην οργάνωση του, όπως αυτό φαίνεται από την γέννηση της ως Π.Ο. ΦΗΚΗΣ, δηλαδή από τις ελάχιστες ακόμη και σήμερα ποδοσφαιρικές ομάδες που λειτουργούν αμιγώς ως Ποδοσφαιρικοί Όμιλοι. Τις επιτυχημένες συνεργασίες της κατά διαστήματα με άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο και εδραίωσε με αυτό τον τρόπο μια φιλοσοφία συνεχούς εξέλιξης. Την συμμέτοχή του στο επικό μπαράζ ανόδου του 1981 με αντίπαλο την ομάδα του Διγενή Νεοχωρίου όπου κατάφεραν οι δυο ομάδες να προσελκύσουν στο Δημοτικό στάδιο Τρικάλων, πάνω από 10.000 χιλιάδες φιλάθλους ίσως από τις μεγαλύτερες αν όχι η μεγαλύτερη προσέλευση σε αγώνα ερασιτεχνικών σωματείων στην Ελλάδα. (Αξιοσημείωτη δε ήταν η εντυπωσιακή λεπτομέρεια πως οι μπάλες του αγώνα ελευθερώθηκαν από ελικόπτερο που υπερίπτατο του αγωνιστικού χώρου. )
Την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη, παρέχοντας την πλήρη στήριξη του σε προπονητές και ποδοσφαιριστές. Απόδειξη αποτελούν οι μαρτυρίες όλων όσων συνεργάστηκαν με την ομάδα μας.
Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νοοτροπίες και απαιτήσεις ατόμων που το μόνο που ζητούν επίμονα και ποικιλοτρόπως είναι η σωτηρία και η εξιλέωση της προσωπικής τους θέσης, διότι ξέρουν πως αν επιτύχουν την συγχώνευση ή όπως αλλιώς η λιγούρα τους θα την βαφτίσει, των δυο αυτών διαφορετικών ομάδων θα μπορέσουν να καρπωθούν τους κόπους, τις θυσίες , την αξιοπρέπεια, την δημιουργική διάθεση και την αγάπη για το αθλητικό πνεύμα των ανθρώπων της Φήκης όπως και την φήμη της ομάδας που έχει αναδείξει καταξιωμένους ποδοσφαιριστές στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Δηλαδή όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την μακρόχρονη ιστορία και εγγυώνται το ακόμη πιο μακρόχρονο μέλλον του Ποδοσφαιρικού Ομίλου της Φήκης (Π.Ο.Φ).

Είναι ο κύκλος μας ως γνωστόν μικρός. Η ευφυΐα των ανθρώπων του τόπου μας επίσης γνωστή και με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν έχει καταγράψει κάποια διάνοια. Γνωστά έως τουλάχιστον κοινά είναι και τα επιχειρήματα, καθώς και τα οράματα των ατόμων με μέση ευφυΐα. Αυτός είναι και ο λόγος που δύσκολα λοιπόν μπορεί να εξαπατήσεις το οποιοδήποτε άτομο που έχει αξιοπρέπεια. Άσχετα αν η κοινωνία μας γενικότερα αποπνέει αίσθημα απώλειας της αξιοπρέπειας της, αυτό δεν σημάνει πως αυτή έχει χαθεί ή δεν μπορεί να αναγεννηθεί.

Η πεποίθηση μας, λέει πως, η σοβαρότητα και η εγκυρότητα μιας πρότασης πρέπει να απαντά σε βασικά ερωτήματα όπως:

γιατί ; (ποιοι οι τεκμηριωμένοι λόγοι που πρέπει να γίνει)
πως ; (ποιοι πόροι και μέθοδοι θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση της)
που ; (σε ποιο μέρος θα εκτελεστεί)
πόσο κοστίζει; (ολοκληρωμένος αναλυτικός προϋπολογισμός)
ποιες οι πηγές χρηματοδότησης ;
πότε ; (χρόνος εκτέλεσης)
Όταν δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη πρόταση γιατί απλά δεν απαντάτε με σοβαρότητα , επιχειρήματα και εγκυρότητα καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις τότε η πρόταση δεν είναι πρόταση αλλά «επιθυμία» ή στην καλύτερη «ευχή»

Δημοσιεύματα που τοποθετούν στον τίτλο τους ‘’Έσκασε η βόμβα της συγχώνευσης Φήκης και Ελευθεροχωρίου- Ανακοίνωση του Κ. Μαράβα’’ αποτελούν πλήρως ανυπόστατα γεγονότα που κρύβουν την ανάγκη των συντακτών τους να παραπλανήσουν το κοινό αίσθημα και να εκβιάσουν καταστάσεις .

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα- μυθεύματα είναι αντιδεοντολογικά και ανήθικα να παρουσιάζονται ως γενόμενα και να προκαλέσουν εξελίξεις για λόγους που μόνο οι συντάκτες τους γνωρίζουν. Δημοσιεύματα τα οποία διαψεύδονται και γελοιοποιούνται μέσα από το ίδιο τους το κείμενο (…Μια συνάντηση που ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να πραγματοποιηθεί… ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ θα αλλάξει το μέλλον των δύο συλλόγων… ) που δεν έχουν ίχνος αλήθειας πέραν της εντολής που τους δόθηκε να τα συντάξουν.

Σχολιάζοντας τώρα την φράση “…και φυσικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ άνεση.” γεννιούνται ερωτηματικά διότι δεν μας εξηγεί να ξέρουμε ποιους εννοεί. Ποιοι θα αποκτήσουν οικονομική άνεση και από πού θα προέλθει αυτή αλλά και το κυριότερο πως και από ποιους θα διαχειριστεί αγαπητοί συντάκτες ; Τα συγκεκριμένα μέσα ηλεκτρονικής πληροφόρησης που δημοσιεύουν τέτοιες «ειδήσεις» δεν μπορούν παρά μόνο να προσβάλουν όσους απέμειναν να τους διαβάζουν μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν άλλη πηγή ενημέρωσης.

Κουραστικό από την μια, αλλά αναγκαίο είναι για εμάς να σπαταλήσουμε αυτή τη φορά το χρόνο μας για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια των πραγμάτων. Την επόμενη φορά που θα παραφραστεί η αλήθεια και θα σπιλωθεί η αξιοπρέπεια της ομάδας μας με τον οποιοδήποτε τρόπο, οι υπογράφοντες αυτών των πράξεων θα αντιμετωπιστούν νομικά από την ομάδα μας.

Τέλος καλό θα ήταν να μας πουν, αν αυτοί οι πρώην παράγοντες του Π.Ο. Φήκης που ρωτήθηκαν και οι οποίοι είναι λάτρεις της συγχώνευσης ποιοι είναι; Ας βγουν στο φως της ημέρας και να κριθούν από τους συγχωριανούς μας .

Την προηγούμενη χρονιά (2015-2016) μετά τα Χριστούγεννα και ως σχεδόν τα τέλη Μαρτίου 2016 ανάλογα μυθεύματα και ίδιες ασυναρτησίες χρησιμοποιήθηκαν από τα ίδια ηλεκτρονικά μέσα παραπληροφόρησης και δημιούργησαν αμφισβητήσεις και αίσθημα αβεβαιότητας στην ομάδα μας. Γεγονότα που έπληξαν την ομοιογένειά της και συμμετείχαν στην μείωση της αποδοτικότητας της.

Επειδή πέρυσι η ομάδα μας αντιμετώπισε αυτά τα μονομερή γεγονότα σαν να ήταν μια κακόγουστη φάρσα λόγου του ότι γνώριζε πολύ καλά την ελαφρότητα αυτών που τα διοχέτευαν ή τα δημοσίευαν και με το χιούμορ που την διακρίνει δεν προχώρησε σε καμία απάντηση επί αυτών.

Στις 22/06/2017 όμως με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε πάλι τα περσινά, αλλά τώρα ποιο βαρύγδουπα και ποιο προπαγανδιστικά δημοσιεύματα. Το στενάχωρο βέβαια στην τωρινή περίπτωση είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που ανέλαβε σε αυτό ο Δήμαρχος Πύλης κ Κ. Μαράβας , δηλαδή να πράξει – υλοποιήσει την συγχώνευση του Π.Ο ΦΗΚΗΣ με την ομάδα του χωριού του. Προέβη σε κάλεσμα των πολιτών για να ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ αυτή του η επιθυμία. Από μόνη της λοιπόν αυτή η επίσημη ανάμειξη του κ Δημάρχου, αναγκάζει την διοίκηση του Π.Ο. ΦΗΚΗΣ να εκδώσει την παρούσα ανακοίνωση.

Είναι ανήκουστο και βαθιά προσβλητικό να επιζητάς την συνεργασία πόσο μάλλον την συγχώνευση με κάποια ομάδα και να μην έχεις το σθένος και την αξιοπρέπεια να αποταθείς πρώτα από όλους στο Δ.Σ. δηλαδή στους νόμιμους εκπροσώπους της ομάδας. Αν μη τι άλλο αυτή η ενέργεια μαρτυρά αλαζονεία .

Κλείνοντας το Δ.Σ. του Π.Ο.Φ. ομόφωνα και λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των υγιών φιλάθλων του δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά πως η ομάδα που ανέδειξε και έστειλε στην Α’ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία τους

ΚΛΑΠΑΝΑΡΑ,ΚΑΤΣΙΑΚΟ,ΚΟΛΤΣΙΔΑ,ΝΑΣΙΑΚΟ,ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και τόσους άλλους τη σεζόν 2017-2018 ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ΕΠΣΤ , ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΗΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΦΑΝΕΛΑ” .

ΤΟ Δ.Σ. του Π.Ο.ΦΗΚΗΣ»