Τα παιδικά αντηλιακά δεν αρκούν από μόνα τους

Τα αντηλιακά προσφορές μπορούν να αποτελέσουν ιδανική επιλογή για τις οικογένειες, αφού πέρα από την οικονομία στην τσέπη, συνδυάζουν διάφορα προϊόντα, προσφέροντας μία σειρά από πακέτα, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των ενηλίκων, όσο και των μικρών παιδιών ή των βρεφών.

Για τα μικρά παιδιά πρέπει να γίνεται εφαρμογή αντηλιακών προϊόντων με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας και ευρέος φάσματος, προκειμένου να προστατεύεται ικανοποιητικά η ευαίσθητη επιδερμίδα τους. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Θα πρέπει να φορούν πάντα καπέλο με γείσο και αν είναι δυνατόν και γυαλιά ηλίου με υψηλή απορροφητικότητα.

Ακόμα, όταν βρίσκονται στην παραλία, μπορούν να φοράνε και τα λεγόμενα αντηλιακά ρούχα, τα οποία έχουν δείκτη προστασίας έως και 40, ενώ λειτουργούν εξίσου καλά και όταν βραχούν, κάτι που δεν ισχύει για τα απλά βαμβακερά μπλουζάκια.

Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται για τα βρέφη που είναι μικρότερα των έξι μηνών, αφού οι ειδικοί απαγορεύουν την έκθεσή τους στον ήλιο. Αν χρειαστεί να είναι μαζί με τους γονείς τους σε κάποια παραλία, πρέπει απαραίτητα να προστατεύονται με καπέλο και αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας  ειδικό για την ηλικία τους, (με φυσικά φίλτρα). Θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς υπό επιτήρηση και να παραμένουν διαρκώς κάτω από παχιά σκιά.

Η χρήση μίας ομπρέλας δεν αρκεί, αφού ο καυτός ήλιος αντανακλά στην άμμο, στα κύματα και στις πέτρες, οπότε μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα ακόμη και κάτω από την ομπρέλα, όταν συναντάει τις ευαίσθητες επιδερμίδες των βρεφών.