O Bυτουμάς κέρδισε το μπαράζ ανόδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιβλήθηκε της Βασιλικής με 2-0 κι ανέβηκε στην Α1

Ο Βυτουμάς ήταν πιο αποφασισμένος  στο μπαράζ που διεξήχθη στο γήπεδο της Διάβας και απο την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α1 Ερασιτεχνική. Το σκορ άνοιξε στο 29′ ο Ελευθερίου ενώ ο Καρακώστας στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που πανηγυρίστηκε έξαλλα απο τους παίκτες του Βυτουμά.

Οι δύο ομάδες είχαν ισοβαθμίσει στη δεύτερη θέση του β’ ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής, κι από τη στιγμή που και τα μεταξύ τους παιγνίδια στο πρωτάθλημα ήταν ισόπαλα, ορίστηκε αγώνας μπαράζ, όπως προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός.

Όσον αφορά στο παιγνίδι, ο Βυτουμάς μπήκε πιο καλά στον αγωνιστικό κι αφού έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ελευθερίου στο 5’ και στο 11’, άνοιξε το σκορ με τον ίδιο παίκτη στο 29’, όταν πήρε τη μπάλα από κεφαλιά-πάσα του Τασούλα κι ενώ είχε προηγηθεί σέντρα του Παναγιώτη Γιάννη.

Η Βασιλική είχε μία καλή κεφαλιά του Κ. Γρηγορίου που πέρασε άουτ στο 15’, και απείλησε και πάλι με σουτ του Φιλίππου στο 34’ που εξουδετερώθηκε από τον Πολύζο. Έτσι, το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Βασιλική είχε την κατοχή της μπάλας στην μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά ο Βυτουμάς που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Στο 71’ το φάουλ του Π. Γιάννη αποκρούστηκε συμπτωματικά σε κόρνερ, ενώ στο 74’ ο Βυτουμάς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Θ. Μαντζάνα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μ. Παπαγεωργίου, αλλά ο Υφαντής με υπέροχη εκτίναξη απόκρουσε και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιγνίδι της ανόδου.

Η Βασιλική απείλησε στο 80’, όταν σουτ του Θ. Μαντζάνα βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ. Στο 88’ ο Ζυγολάνης απέναντι από τον Υφαντή, πλάσαρε ψηλά άουτ και στο 94’ από διώξιμο του Τζιουφέτα, ο Καρακώστας είδε τον τερματοφύλακα έξω από την εστία και με μακρινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Προς το τέλος του αγώνα οι υπεύθυνοι της Βασιλικής ζήτησαν από τον διαιτητή να γίνει ταυτοπροσωπεία των δελτίων των ποδοσφαιριστών του Βυτουμά, με στόχο να υποβάλλουν ένσταση για τυχόν παρατυπία. Ο έλεγχος έγινε, κι όπως μας τόνισε από πλευράς της ΕΠΣΤ ο κ. Αγναντής δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα δελτία του Βυτουμά.ΠΗΓΗ Tameteora