Η ΑΕΚ στα «αστέρια», ο ΠΑΟ… τούμπαρε τον ΠΑΟΚ

2CFAB12AF949A16FF5E98AC6300068DFΤο γκολ του Σέρχιο Αραούχο έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη (1-2)

Tο ματς στη Νέα Σμύρνη για την τελευταία (6η) αγωνιστική των playoffs της Super League είχε τρία γκολ και δύο αποβολές. Αυτή που “χαμογέλασε” ήταν η ΑΕΚ γιατί νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο, πήρε την πρώτη θέση στα playoffs και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

 

o Παναθηναϊκός  με μπροστάρη τον φανταστικό Κλωναρίδη (γκολ και ασίστ εξιλέωσης για τις χαμένες ευκαιρίες στον δεύτερο ημιτελικό) κατάφερε να φύγει νικητής με 3-2 από την Τούμπα, να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι-οφ και να στερήσει από τον ΠΑΟΚ την πρώτη θέση και το εισιτήριο των προκριματικών του ChampionsLeague.

Το παιχνίδι ήταν το καλύτερο των πλέι οφ και πέρα από το θέαμα είχε και καταπληκτική ατμόσφαιρά από τους περίπου 15.000 που βρέθηκαν στην Τούμπα και είχαν υποδειγματική συμπεριφορά, χειροκροτώντας στο φινάλε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, παρά την πίκρα, για τις χαρές που τους έδωσαν ολόκληρη τη σεζόν.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στον τρίτο προκριματικό του Champions League (όπως και ο Ολυμπιακός), αλλά στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Η κλήρωση είναι στις 14 Ιουλίου, τα ματς 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης η κλήρωση για τα playoffs είναι 4 Αυγούστου και τα ματς 15-16 και 22-23 Αυγούστου.

Έτσι, ο Πανιώνιος θα οδηγηθεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Η κλήρωση είναι στις 19 Ιούνη (μαζί με την κλήρωση του πρώτου προκριματικού) και τα ματς είναι στις 12 και 20 Ιούνη.

Η βαθμολογία των playoffs:

1. ΑΕΚ 12

2. ΠΑΟΚ 11

3. Παναθηναϊκός 8

4. Πανιώνιος 4