Η ΑΕΚ το ντέρμπι και την κορυφή, «ζωντανός» ο ΠΑΟ

E662521A8BB3066142EF19976FF90E82Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μπακασέτας στο 43ο λεπτό.

 

 

Λίγο νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βάλει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι κερδίζοντας τον Πανιώνιο (Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ουσιαστικά άφησε τους «κυανέρυθρους» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

5η αγωνιστική
ΠΑΟ – Πανιώνιος 1-0
(17′ Λουντ)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0
(42′ Μπακασέτας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΕΚ 9 -5αγ.
Παναθηναϊκός 8 -4αγ.
ΠΑΟΚ 8 -4αγ.
Πανιώνιος 4 – 5αγ.

* Εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο το οποίο είχε διακοπεί.

Η επόμενη αγωνιστική (6η, 31/5)

20:30 Πανιώνιος-ΑΕΚ
20:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

 

Προτελευταία στροφή στα πλέι οφ με την ΑΕΚ να καταφέρνει να κερδίσει ξανά τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0) και να παίρνει την κορυφή των πλέι οφ, με μία «στροφή» να απομένει για το τέλος.Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ που είχε κάκιστη εικόνα δικαιούται να φωνάζει για μια σειρά αποφάσεων του διαιτητή Θάνου που σχεδόν σε όλες τις αμφισβητούμενες… έδειξε ΑΕΚ.

Ωστόσο, υπάρχουν και φάσεις όπως αυτή του Μάνταλου στο 55′ με τον Ελληνα μέσο να έχει κίτρινη και να κλαδεύει τον Ενρίκε για να τη γλιτώσει με απλό φάουλ.

Επίσης, ο διαιτητής από τα Γρεβενά έχει χάσει και άλλες σημαντικές φάσεις όπως εκτός φάσης κλωτσιά του Σιμόες στον Κρέσπο μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ που με το γράμμα του νόμου είναι πέναλτι και αποβολή.

Ενώ στο 94′ όλος ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στον διαιτητή για το χέρι του Κολοβέτσιου ακριβώς στα όρια της περιοχής της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα και αυτής της περίεργης αδιαφορίας του Θάνου, ήταν να εξοργιστεί ακόμα και ένας από τους πιο ησυχους παίκτες των ελληνικών γηπέδων, ο Στέλιος Μαλεζάς που τελικά αντίκρισε δύο κίτρινες για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε ως αρχηγός!

Καλύτερη η ΑΕΚ

Ηταν ένα από τα καλά ματς των play off με γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες. Μόλις στο 6΄ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρέσπο από προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ο άγραφος «νόμος» επιβεβαιώθηκε, αφού ο Λάζαρος ανέλαβε την εκτέλεση και αστόχησε!

Στο 12΄ ο Χαρίσης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 23΄ από λάθος του Μπρκιτς ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία. Ο ίδιος παίκτης, όμως, άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο. Με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρκιτς στο 43΄ και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο ημίχρονο.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν χειρότερο ποιοτικά, αλλά σημαδεύτηκε από δύο πολύ σοβαρά διαιτητικά λάθη. Στο 55΄ ο Μάνταλος ανέτρεψε από πίσω τον Πέδρο Ενρίκε πριν μπει στην περιοχή, σε κλασικό μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα. Θα ήταν η δεύτερη για τον αρχηγό της ΑΕΚ, όμως ο ρέφερι δεν καταλόγισε καν την παράβαση.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Μάνταλο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λέο Μάτος λίγο πριν μπει στην περιοχή κι ενώ βρισκόταν απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
Και σε αυτή την περίπτωση ο Θάνος θα μπορούσε να κάνει χρήση δεύτερης κίτρινης.

Το φάουλ που κέρδισε, εκτέλεσε με «κεραυνό» ο Μάνταλος, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ κι έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Γενικα η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο από το 70΄ και μετά, όμως αδυνατούσε να «τελειώσει» το ματς, παρότι είχε πολύ καλές στιγμές με τον Πέτρο τον Μάνταλο και τον Αραούχο.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά κατώτερος των περιστάσεων στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν ικανός να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η απουσία του Σακόφ από το κέντρο ήταν κάτι παραπάνω εμφανής.

Ετσι, η ΑΕΚ έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη που σημαίνει ότι με νίκη επί του Πανιωνίου την Τετάρτη μπορεί να πάρει την πρώτη θέση, εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Γιόχανσον – Τζάλμα Κάμπος, Ενρίκε, Πρίγιοβιτς, Χαρίσης, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο

Κόκκινη: Μαλεζάς (90+6΄ – δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (83΄ Γκάλο), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Γιόχανσον), Αραούχο (87΄ Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος (82΄ Κουλούρης), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Κάνιας, Τσίμιροτ (70΄ Πέλκας), Κάμπος (33΄ λ.τρ. Πέδρο Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Με μία ακόμη σοβαρή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play off (5η) έκανε το πιο αποφασισιστικό βήμα για να αποφύγει τους προκριματικούς του Europa League στις αρχές Ιουλίου. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Ρόμπιν Λουντ στο 17΄.

Για 14ο ματς στο πρωτάθλημα διατήρησε το αήττητο ο Παναθηναϊκός. Παρά τις ελλείψεις της η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε το δεύτερο σερί εντός έδρας«τρίποντο», πάλι με το ίδιο σκορ (προηγήθηκε το 1-0 επί της ΑΕΚ) και περιμένει την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League για την… τύχη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αν τιμωρηθούν οι «πράσινοι» με αφαίρεση βαθμών θα βρεθούν στο +1 από τον Πανιώνιο μία… στροφή πριν το τέλος του μίνι πρωταθλήματος.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς έγινε στο 9΄ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τον Γιαννιώτη να κάνει σπουδαία επέμβαση στο δυνατό σουτ του Λουντ μέσα από την περιοχή. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 17΄, με τον Λουντ αυτή την φορά να νικά τον γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» με διαγώνιο σουτ μετά από ασίστ του Λέτο. Με σωστή διαχείριση στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους και τους νεοσμυρνιώτες να είναι… αόρατοι επιθετικά (μία τελική σε 45 λεπτά) η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Χατζηγιοβάννη στο 57΄, ενώ στο 64΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Χουλτ «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Λάμπρου. Στο 81΄ και πάλι οι νεοσμυρνιώτες βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά το σουτ του Βλάχου από καλή θέση στην περιοχή έφυγε άουτ.

Διαιτητής:
Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάννης, Λέτο, Κουτρουμπής – Μασούντ, Ρισβάνης, Οικονόμου

Κόκκινες: 90΄+1 Οικονόμου (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (67΄ Βιγιαφάνιες), Λέτο (85΄ Πίσπας), Κλωναρίδης (74΄ Ρέις).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής (78΄ Αντωνιάδης), Οικονόμου, Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (71΄ Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ (46΄ Λάμπρου), Μασούντ.