Eνταλμα σύλληψης από την Τουρκία για τον “τρομοκράτη” Enes Kanter

kanterΗ  τουρκική κυβέρνηση ζητά τη σύλληψη του Enes Kanter

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Daily Sabah”, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Enes Kanter, τον οποίο κατηγορεί ως “μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης“. Πριν από μερικές μέρες οι Τούρκοι ακύρωσαν το διαβατήριό του και τον μπλόκαραν στη Ρουμανία, σήμερα όμως τραβούν το σκοινί στα άκρα και πλέον τον κατηγορούν πως έπαιξε ενεργό ρόλο στο περσινό Πραξικόπημα στην γειτονική χώρα!

Είναι γνωστό πως ο παίκτης των Thunder υποστηρίζει τον Φατουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που βρισκόταν πίσω από το Πραξικόπημα καιπλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Ερντογάν ουσιαστικά έχει φορέσει την ταμπέλα του τρομοκράτη στον ψηλό των Oklahoma City Thunder. To μόνο σίγουρο είναι ότι ο Kanter έχει μπλέξει για τα καλά και η αμερικανική Κυβέρνηση θα πρέπει να τον προφυλάξει.

Ο 25χρονος αθλητής αντέδρασε, πάντως, μέσω Twitter στο συγκεκριμένο δημοσίευμα της “Daily Sabah” γράφοντας: “Μην χάνετε δυνάμεις. Θα έρθω μόνος μου και θα σας φτύσω στα άσχημα πρόσωπά σας“. Ο πόλεμος ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκίνησε πριν χρόνια, όταν ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας τον απέκλεισε από την ομάδα λόγω “διαφορετικών πεποιθήσεων“. Ήταν τότε που ο Kanter χαρακτήρισε τον coach της Γαλατασαράι “Ερντογανικό”, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί “εχθρός για την πατρίδα“.