Τα είδη των αντηλιακών και η σωστή επιλογή

Δες εδώ αντηλιακά la roche posay που μπορούν να παρέχουν σε κάθε τύπο δέρματος ασφαλή και αποτελεσματική προστασία, αρκεί να γίνεται πρώτα η σωστή επιλογή βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της επιδερμίδας και στη συνέχεια να ακολουθεί η σωστή εφαρμογή του προϊόντος.

Ένας τομέας στον οποίο δίνουν μεγάλη βάση οι εταιρείες καλλυντικών και το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και με τους καταναλωτές, ειδικά τους γονείς, είναι η παιδική επιδερμίδα. Αυτή είναι πιο λεπτή και δημιουργεί λιγότερη μελανίνη, σε σχέση με την αντίστοιχη ενός ενηλίκου. Έτσι, είναι εμφανώς πιο ευαίσθητη και πιο εκτεθειμένη στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Για αυτό το λόγο στο δέρμα των παιδιών θα πρέπει να εφαρμόζονται αντηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας και ειδική σύνθεση, όσο το δυνατόν πιο φυσική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα τα προϊόντα με δείκτη προστασίας (SPF) πάνω από 25, θεωρούνται total block. Ο μεγαλύτερος δείκτης αυξάνει χρονικά την προστασία του δέρματος.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά τα αντηλιακά προϊόντα είναι η υφή τους. Υπάρχουν στην αγορά σε μορφή τζελ, κρέμας, στικ, λαδιού, σπρέι, γαλακτώματος και λοσιόν. Από άποψη προστασίας δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους αφού το SPF (δείκτης προστασίας) είναι αυτό που καθορίζει την αποτελεσματικότητά τους.

Ωστόσο, θα πρέπει να τα επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για λιπαρές επιδερμίδες καλό είναι να μην επιλέγουμε πλούσια κρέμα, ειδικά για το πρόσωπο, αφού μπορεί να φράξει τους πόρους και να δημιουργηθούν σπυράκια και στίγματα. Τα αντηλιακά σε στικ είναι προτιμότερα όταν κάνουμε θαλάσσια σπορ, επειδή κρατάνε περισσότερο.