Οι λανθασμένες επιλογές που αφορούν το μαύρισμα

Βρες εδώ αντηλιακά κορρές, τα οποία είναι αποδεδειγμένα για την αποτελεσματικότητά τους, προϊόντα, που προστατεύουν την επιδερμίδα, κάθε φορά που εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Ακόμα της παρέχουν ενυδατική και όχι μόνο περιποίηση, ενώ βοηθούν όσους τα χρησιμοποιούν, να μαυρίσουν με ασφάλεια.

Όσο πιο λευκό είναι το δέρμα μας, τόσο λιγότερο προστατευμένο είναι από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, κάτι που σημαίνει πως στην αρχή του καλοκαιριού, των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προστασία, όταν εκτιθέμεθα στις ακτίνες του ηλίου.

Έτσι, ακόμα και αν χρησιμοποιούμε αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας, είναι σίγουρο πως θα μαυρίσουμε. Το σωστό είναι να επιλέγουμε ένα προϊόν με υψηλό ή πολύ υψηλό δείκτη προστασίας στην αρχή και όσο επιτυγχάνεται το μαύρισμα, μπορούμε να μειώσουμε σταδιακά το δείκτη προστασίας του αντηλιακού. Μάλιστα, επιτυγχάνοντας σταδιακό μαύρισμα και όχι απότομο, θα διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το λαμπερό χρώμα.

Άλλωστε, δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η απότομη έκθεση στον ήλιο, αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος περισσότερο από τη σταδιακή έκθεση στον ήλιο.

Άλλο ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι πως με το που φτάνουν στην παραλία, τακτοποιούν τα πράγματά τους, κάνουν μία βουτιά και αφού βγουν από τη θάλασσα, εφαρμόζουν στο δέρμα τους το αντηλιακό. Ωστόσο, κάθε τέτοιο προϊόν έχει ικανοποιητική δράση, αφού περάσουν περίπου είκοσι με τριάντα λεπτά από την εφαρμογή του στο δέρμα.