Τρόποι μέτρησης σακχάρου στο αίμα

Η μέτρηση σακχάρου είναι ένα θέμα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Οι ταινίες μέτρησης σακχάρου contour next είναι ένα από τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά προϊόντα που έχουν βοηθήσει και βοηθούν καθημερινά τους ασθενείς σε αυτή τη διαδικασία.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ασυμπτωματικός στα αρχικά του στάδια, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διάγνωσή του, αλλά ο τακτικός έλεγχος για τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Η διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη γίνεται με τρεις τρόπους. Η μέτρηση του σακχάρου στο αίμα το πρωί, μετά από οκτώ ώρες χωρίς φαγητό, αποτελεί τον πιο εύκολο και πιο συνηθισμένο τρόπο.

Αν τα επίπεδα γλυκόζης είναι ανώτερα από 126 mg%, το άτομο χαρακτηρίζεται ως διαβητικό. Ωστόσο, αυτό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιβεβαιώνεται με μία δεύτερη μέτρηση. Οι τιμές του σακχάρου από 100 έως 126 mg% δεν είναι διαγνωστικές, αλλά ούτε φυσιολογικές.

Η φόρτιση με γλυκόζη αποτελεί τον δεύτερο τρόπο διάγνωσης του διαβήτη, με το εξεταζόμενο άτομο να πίνει 75 γραμμάρια γλυκόζης διαλυμένα σε επαρκή ποσότητα νερού και να εξετάζεται δύο ώρες αργότερα. Αν τα επίπεδα της γλυκόζης είναι πάνω από 200mg%, έχει σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται επιβεβαίωση με δεύτερη εξέταση.

Η μέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) αποτελεί τον τρίτο τρόπο. Η ουσία αυτή αποτελεί δείκτη των μέσων επιπέδων του σακχάρου τους τελευταίους 2 με 2,5 μήνες, ενώ η εύρεση τιμής πάνω από 6,5% οριοθετεί τη διάγνωση της νόσου.