Προστατευτείτε και φροντίστε την επιδερμίδα σας με φυσικό τρόπο

Το αντηλιακό προσώπου με χρώμα www.mamacorner.gr/cat/antiliako-proswpou-me-xrwma είναι ένα προϊόν που επιλέγουν οι περισσότεροι καταναλωτές, ώστε να προσφέρουν στην επιδερμίδα τους πλήρη και αποτελεσματική προστασία κατά τη διάρκεια της έκθεσής τους στις ακτίνες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Είναι γνωστό ότι η ηλιοθεραπεία, εκτός από έκκριση μελανίνης (μαύρισμα), προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα. Αν μάλιστα παραταθεί περεταίρω, θα δημιουργηθεί ηλιακό ερύθημα, δηλαδή μικρές κόκκινες κηλίδες στο δέρμα ή ηλιακό έγκαυμα, που είναι επώδυνο, δημιουργεί φουσκάλες και μία σειρά από άλλες συνέπειες.

Η παρατεταμένη παραμονή στον ήλιο προκαλεί ακόμα ηλίαση, με επακόλουθα ζαλάδες, ναυτία, αδυναμία, πυρετό και πολύ συχνά έντονο πονοκέφαλο. Στην εποχή μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους ή προϊόντα, που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν στην επιδερμίδα τους φυσική προστασία και φροντίδα.

Ένα από τα πιο γνωστά μας σκευάσματα είναι το ανθόνερο, το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό, εφόσον είναι σπιτικό. Θα το χρησιμοποιήσετε για να πλένετε το δέρμα σας, αλλά και για να το βάζετε στις κρέμες που θα φτιάχνετε.

Το ανθόνερο έχει μαλακτική και ενυδατική δράση, προστατεύοντας και θρέφοντας το δέρμα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι ενάμιση ποτήρι νερό (καλύτερα απεσταγμένο), μια φλούδα πορτοκαλιού και μερικά γαρύφαλλα και αφήστε τα να βράσουν για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Σουρώστε και θα έχετε έτοιμο το σπιτικό ανθόνερό. Το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να προστεθεί αργότερο σε κάποιο φυσικό αντηλιακό που θα φτιάξετε ή κάποια κρέμα για εφαρμογή μετά την έκθεση στον ήλιο.