Δώστε βάση στα εσώρουχα

Η βαλίτσα μαιευτηρίου είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις μέλλουσες μητέρες, αφού κάθε γυναίκα που αναμένεται να γεννήσει, χρειάζεται να έχει μαζί της πριν και μετά τον τοκετό μία σειρά από αναγκαία πράγματα.

Ας δούμε τα πιο σημαντικά από αυτά. Ένα από τα πρώτα αντικείμενα που θα χρειαστείτε, είναι τα βολικά εσώρουχα. Πιθανότατα στο μαιευτήριο θα σας δώσουν εσώρουχα μιας χρήσης για τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό, αλλά αυτά δεν είναι τόσο σφιχτά που να κρατούν σταθερά τις σερβιέτες (μπορεί να χρειαστείτε διπλή σερβιέτα τις πρώτες ώρες) στη θέση τους, αλλά χρησιμοποιούνται συχνά επειδή είναι πολύ πιθανό να λεκιαστούν με αίμα.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τουλάχιστον 4-5 βαμβακερά εσώρουχα που να σας εφαρμόζουν καλά. Επιλέξετε εσώρουχα που μπορεί να πλυθούν σε υψηλή θερμοκρασία. Ακόμα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικά εσώρουχα μιας χρήσης για τις μέρες που θα παραμείνετε στο μαιευτήριο, που είναι και οι μέρες με την εντονότερη ροή λοχείων.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε σίγουρα δύο με τρία σουτιέν θηλασμού και μπόλικα επιθέματα στήθους για τις διαρροές. Για τις μέρες που θα μείνετε στο μαιευτήριο θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι σαγιονάρες για το μπάνιο σας και ένα ζευγάρι παντόφλες ή μαλακά μοκασίνια για να κυκλοφορείτε στο δωμάτιο ή στο διάδρομο.

Στα μαιευτήρια γενικά έχει ζέστη, όμως μετά τον τοκετό ή κατά τη διάρκεια των ωδίνων, θα είστε κουρασμένη και εξαντλημένη και είναι πιθανό να παγώνουν τα πόδια σας. Πάρτε μαζί σας ένα με δύο ζευγάρια απαλά καλτσάκια.