Λ. Πρέκας: “Έβαλαν τυχερά καλάθια οι Iκαροι”

01924814789eeb28c15afcf14fc6d990_LΟ προπονητής της Νίκης μίλησε για το ντέρμπι των πλέι-οφ

 

Δηλώσεις στο magnesiasports έκανε ο Λάμπρος Πρέκας, μετά το σαββατιάτικο νικηφόρο παιχνίδι με 76-75 στην παράταση επί των Ικάρων Τρικάλων. Ο προπονητής της Νίκης τόνισε ότι την ομάδα του επηρέασε η διακοπή του Πάσχα και πως για τη δυσκολία με την οποία ήρθε η επιτυχία ευθύνεται η κακή άμυνα του πρώτου μέρους, καθώς οι κυανόλευκοι 41 πόντους δεν έχουν δεχθεί ποτέ σε ένα ημίχρονο. Ακόμη, επισήμανε ότι η Νίκη έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μας επηρέασε το κενό του Πάσχα. Είχαμε 3-4 παιδιά, που είναι φοιτητές και ήρθαν για προπόνηση Τετάρτη και Πέμπτη. Αυτό ήταν σημαντικό, γιατί δεν είχαμε ρυθμό. Παρόλ’ αυτά αντεπεξήλθαμε. Κάναμε πράγματα και η ομάδα αντέδρασε.

Ήταν και άγνωστος ο αντίπαλος και προσπαθήσαμε να μαζέψουμε όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορούσαμε. Γι’ αυτούς ήταν πιο εύκολο, γιατί τα δικά μας παιχνίδια μεταδίδονται με εικόνα. Ένας παίκτης τους, ο Αργύρης, είχε να παίξει καιρό και προσπαθούσαμε να μάθουμε τα χαρακτηριστικά του.

Θεωρώ ότι έφταιξε η αδράνειά μας στο πρώτο μέρος. Αν η ομάδα δεν είχε δυνάμεις, δε θα έκανε +17 μετά το εις βάρος μας 26-36, γιατί στο τρίτο δεκάλεπτο όχι μόνο είχαμε καλύψει τους δέκα πόντους, αλλά περάσαμε και με επτά μπροστά.

Είχαμε πάρα πολλές χαμένες βολές, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί άλλο είναι να είχαμε τρεις πόντους στο τέλος κι άλλο ένα. Ο γέγονε γέγονε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Προχωράμε. Κάθε ματς είναι τελικός.

Ο αντίπαλος έβγαλε πάρα πολλά σουτ και ειδικά στο δεύτερο τα σουτ ήταν υπό πίεση. Εμείς πήραμε τρεις φάσεις συνεχόμενες στο τέλος, για να καθαρίσουμε το ματς, αλλά δεν το χειριστήκαμε καλά.

Γενικότερα, βγήκαμε εκτός ρυθμού το Πάσχα. Με λίγους παίκτες στην προπόνηση τη Μ. Βδομάδα βγήκαμε εκτός ρυθμού, γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε σωστά. Δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε τους νόμους. Δεν υπάρχουν και ομάδες για φιλικό.

Για μένα το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα κέρδισε. Νομίζω ότι έχουμε μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Οι ψηλοί μας πήγαν καλά, ενώ είχαμε και σημεία που παίξαμε καλά. Ως ομάδα στηριζόμαστε στον ρυθμό μας. Αν τρέξουμε, παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Αν μπούμε στον ρυθμό της αντίπαλης ομάδας, αυτό που φωνάζω συνέχεια, συμβαίνει το αντίθετο. Όταν η ομάδα έτρεξε, ο αντίπαλος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Εκεί είναι το μυστικό. Είναι θετικό μετά το σημερινό ματς ότι θα καταλάβουν όλοι οι παίκτες ότι τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι δύσκολα. Το πρόβλημά μας ήταν η κακή άμυνα του πρώτου μέρους. Εμείς 42 πόντους σε ένα ημίχρονο δεν έχουμε φάει από κανέναν. Αν η άμυνά μας ήταν στους 30 με 35 πόντους, θα είχαμε και μία διαφορά. Είναι απλά τα πράγματα. Ωστόσο οι Ίκαροι πέτυχαν και πολλά τυχερά καλάθια».πηγήmagnesiasports