Νίκη Χάμιλτον στο GP Κίνας

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αρκέστηκε στη δεύτερη θέση

Την πρώτη του νίκη για το 2017 πανηγύρισε ο Lewis Hamilton στην Κίνα, “απαντώντας” με αυτόν τον τρόπο στον Sebastian Vettel και τη Ferrari που είχαν φύγει νικητές από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία.

Ο αγώνας ξεκίνησε σε βρεγμένο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των πιλότων -με εξαίρεση τον Sainz Jr.- να επιλέξουν λάστιχα για ενδιάμεσες συνθήκες.

Ο Βρετανός έκανε τον τέλειο αγώνα μένοντας προσηλωμένος στο στόχο του και χωρίς να απειληθεί από κανέναν παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι γύροι ήταν επεισοδιακοί λόγω της εξόδου του Stroll (ένδειξη για virtual safety car) και του ατυχήματος του Giovanizzi που προκάλεσε και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Sebastian Vettel από την άλλη, έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ και με ψυχολογία στα ύψη αφού διαθέτει πλέον άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο, τερμάτισε δεύτερος αν και χρειάστηκε να ξοδέψει πολύ περισσότερη ενέργεια, καθώς είχε βρεθεί προσωρινά στην έκτη θέση επιλέγοντας να μπει για να αλλάξει από intermediates σε slicks στον 3ο γύρο και ενώ υπήρχε ένδειξη virtual safety car. Στον επόμενο βγήκε στην πίστα το safety car λόγω του ατυχήματος του Giovanizzi με αποτέλεσμα να σπεύσουν όλοι στα pits για αλλαγή ελαστικών.

 

 

Ο Γερμανός έχασε χρόνο πίσω από τους Ricciardo – Raikkonen, με αποτέλεσμα η διαφορά από τον πρωτοπόρο Hamilton να ανοίγει. Μέχρι τον 23ο γύρο κατάφερε με ωραίες κινήσεις να τους προσπεράσει και να ανέβει στην τρίτη θέση απέχοντας πλέον πέντε δευτερόλεπτα από τον φοβερό και τρομερό Max Verstappen που από τη 16η θέση του γκριντ είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στη δεύτερη, ξεδιπλώνοντας τις οδηγικές αρετές του στο βρεγμένο.

Ο Ολλανδός -όπως και ο ομόσταβλό τους, Daniel Ricciardo- που ήταν σε διαφορετική στρατηγική έχοντας επιλέξει την super soft γόμα τη στιγμή που τόσο οι Ferrari όσο και οι Mercedes χρησιμοποιούσαν τη soft, άρχισε να χάνει έδαφος από τον 23ο γύρο και έπειτα με αποτέλεσμα ο Vettel να τον πλησιάσει, να τον αγχώσει και να τον περάσει εκμεταλλευόμενος λάθος του στα φρένα στον 28ο γύρο. Από κει και πέρα ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει τον Hamilton για τη νίκη.

Πίσω, η μάχη για την τρίτη θέση εξελίχθηκε σε υπόθεση της Red Bull, με τον Daniel Ricciardo να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής στο τέλος τον Verstappen χωρίς ωστόσο να μπορέσει το κάτι παραπάνω.