Όλα έτοιμα για το 11ο Πανελλήνιο Τουρνουά

13076990_10209238361417635_1606422904579774713_n

Συνεπής στο ραντεβού της η Δήμητρα/Απόλλων.

Πιστή στο Πασχαλινό ποδοσφαιρικό ραντεβού η Δήμητρα Απόλλων 2005 διοργανώνει και φέτος το Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά. Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά καταφέρνει, να συγκεντρώνει έναν τεράστιο ποδοσφαιρικό όγκο στο νομό μας και μάλιστα στη βάση του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο διατηρώντας έτσι έναν θεσμό που αντιστέκεται και… σκοράρει στα προβλήματα της εποχής.

Πριν από έντεκα χρόνια έγινε η αρχή. Με όρεξη και μεράκι ξεκίνησε ένα ξεχωριστό και σπουδαίο ραντεβού στα Τρίκαλα, το οποίο εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς στα ποδοσφαιρικά στέκια, σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Στόμα με στόμα, χρόνο με το χρόνο, παρουσία με την παρουσία, το Πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου  έγινε θεσμός στα Τρίκαλα. Λίγο πριν το Πάσχα, παιδιά από αρκετές πόλεις της Ελλάδας, από «μικρές» και «μεγάλες» ομάδες δίνουν το παρών και προσφέρουν θέαμα, συμβάλλοντας οικονομικά, ανάλογα πάντα με τις εποχές, αφού για ένα τριήμερο διαμένουν στο νομό μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δημιουργώντας ταυτόχρονα και έναν τουριστικό δίαυλο επικοινωνίας, για το «αύριο», πολύτιμο για τον αξιόλογο τόπο μας. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία φιλοξένησαν περίπου 5000 παιδιά, πέρα από τους συνοδούς και φίλους των ομάδων.

Φέτος, θα διεξαχθεί το 11ο Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες με τα επακόλουθά τους και παρά το γεγονός πως αρκετά επώνυμα τουρνουά ματαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, οι άνθρωποι της Δήμητρας Απόλλων ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια που βρήκαν μπροστά τους και με πολλή δουλειά, ευαισθησία και πείσμα αλλά με σύμμαχο την πολύχρονη πείρα τους,  κατάφεραν να είναι και φέτος πιστοί στο ποδοσφαιρικό τους ραντεβού το οποίο θα φιλοξενήσει στην πόλη μας περίπου 500 παιδιά –αθλητές, τα οποία θα τύχουν και την συνοδεία ανθρώπων τους. Συνδιοργανωτές του 11ου Πανελλήνιου τουρνουά θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων και  το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων (Ειδικότητα ποδοσφαίρου 4ου έτους), ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΣΤ.

Η καρδιά του Παιδικού ποδοσφαίρου θα χτυπήσει και φέτος στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα από το απόγευμα της Μ. Δευτέρας έως το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, παρουσιάζοντας πλούσιο θέαμα με τους ταλαντούχους παίκτες να πρωταγωνιστούν εκπροσωπώντας τις ομάδες τους και γενικότερα τα τμήματα υποδομής τους, μεταφέροντας τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, αποκτώντας εμπειρίες και ψυχαγωγία, μέσα από τους δεκάδες αγώνες που θα διεξαχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μπαλκούρας (τρία γήπεδα με φυσικό χόρτο) στο γήπεδο της Μπάρας και στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Όλες οι αποστολές θα μείνουν στα Τρίκαλα και εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως η επίσκεψη και η διαμονή τόσων ανθρώπων, θα αποτελέσει μια οικονομική ανάσα για τη πόλη και το νομό γενικότερα αλλά και μια καλή διαφήμιση των Τρικάλων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στη πολύ σημαντική αυτή δραστηριότητα θα λάβουν μέρος κάποιες από τις κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας ανάμεσα τους ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος Αθηνών .

Συμμετέχουν, με διάφορα τμήματα οι ομάδες: Ολυμπιακός, Ατρόμητος Αθηνών, Δήμητρα Απόλλων, ΑΟΤ, Ατρόμητος Πτολεμαϊδας, ΠΑΟ Διοικητηρίου, Ακαδημία Βουτυρίτσα, Olympic Λάρισας, Εδεσσαϊκός, Σάντος, Απόλλων Λάρισας, ΑΕ Κοζάνης, Προμηθέας Λάρισας, Μαγνησιακός και Αετοί Κοζάνης.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, Αποστόλης Γκαραγκάνης και Νίκος Γιαγιάκος και οι συνεργάτες τους, με πολλές ώρες σκληρής δουλειάς θα προσπαθήσουν και φέτος να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα στους συμμετέχοντες και στους θεατές του τουρνουά.

Στόχοι της διοργάνωσης αποτελούν, πέρα από την διεξαγωγή υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη βάση του, η κοινωνικοποίηση και η δημιουργία σχέσεων μεταξύ παικτών και παραγόντων.

Συγκέντρωση καπακιών για αναπηρικό καροτσάκι

Όπως προαναφέραμε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά μικρών ηλικιών δεν περιορίζεται μόνο στα γκολ και στο θέαμα αλλά παρουσιάζει έναν πολύπλευρο κοινωνικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές, καλούν όσους κάνουν χρήση μπουκαλιών νερών και αναψυκτικών, να συγκεντρώσουν τα καπάκια σε συγκεκριμένα σημεία των γηπέδων, έτσι ώστε να βοηθηθεί προσπάθεια ανταλλαγής τους με αναπηρικό καροτσάκι.

Και… γκολάκια και… καπάκια λοιπόν για να μείνει το 11ο Πανελλήνιο ποδοσφαιρικό τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη όλων, όχι μόνο για τις επιδόσεις των μικρών ποδοσφαιριστών μέσα στις γραμμές αλλά κι έξω απ’ αυτές…

Οι κατηγορίες

Οι παίκτες που συμμετέχουν στο τουρνουά θα ανήκουν στις κατηγορίες Παιδικό (γεν. 2002-2003 σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών, 11 εναντίον 11), Προπαιδικό (γεν. 2004-2005, σε δύο ημίχρονα διάρκειας 30 λεπτών, 11 εναντίον 11),Τζούνιορς (γεν. 2006-2007, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών, 8+1 παικτών) και Προτζούνιορ ( γεν. 2008-2009, σε δύο ημίχρονα των 25λεπτών, 6+1 παικτών) .

Χορηγοί επικοινωνίας: Πρωϊνός Λόγος, Η Ερευνα, Διάλογος, Ενεργός Πολίτης, Νέα Σελίδα, sportrikala. gr,  trikalanews.gr, trikalasportiva.gr, trikalaola. gr, Trikalascore.gr, goaltrikala.gr, pylinews.gr, TRT, RADIO Πρωϊνός, Τρίκαλα 100, Λέσχη 97,6