Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι, νίκη του ΟΣΦΠ -Αποτελέσματα

1646479Η Ενωση επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ σφράγισε την ανωτερότητά της στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και με το αποψινό 3-0 μπήκε ξανά στην πεντάδα μετά την γκέλα της Ξάνθης.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα του αγώνα, όπου έδειξαν τις διαθέσεις τους και εγκλώβισαν τους Θεσσαλονικείς που ήταν σαν μην κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ.

Επιβεβαιώθηκε έτσι και η παράδοση «μπετόν» της ΑΕΚ όταν υποδέχεται τους «ασπρόμαυρους». Είτε σε Ν. Φιλαδέλφεια, είτε σε ΟΑΚΑ, είτε σε οποιαδήποτε άλλη έδρα έχει κληθεί να παίξει, η Ένωση επικρατεί ολοκληρωτικά του δικεφάλου του βορρά, μετρώντας –με το αποψινό- το φοβερό 44-7 σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

Ο Αραούχο ήταν κλειδί για το εύκολο τρίποντο της ΑΕΚ καθώς σημείωσε δύο γκολ με τον Αργεντινό να ανοίγει (40’’) και να κλείνει με ασύλληπτο τέρμα (86’) το δικό του πάρτι, αναγκάζοντας τον κόσμο να τον αποθεώσει.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, παρά μόνο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ενώ στην επανάληψη πέταξε λευκή πετσέτα έπειτα από την αποβολή του Μαλεζά στο 53’.

Το ματς:

Η ΑΕΚ όχι μόνο αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ αλλά κατάφερε να προηγηθεί με τον Αραούχο πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στο παιχνίδι. Ενδεχομένως αυτό να είναι και το πιο γρήγορο γκολ σε ντέρμπι. Ή έστω ένα από τα πιο γρήγορα. Ο Αργεντινός έδειξε ξανά πόσο κατέχει το… τόπι και με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ στο 49ο δευτερόλεπτο.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα, δημιούργησε και έχασε κι άλλες ευκαιρίες, όμως, δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τα κακό ξεκίνημα, δεν πατούσαν καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο και μοιραία κινδύνεψαν στο πρώτο ημίχρονο με συντριβή.

Κατάφεραν, ωστόσο, να αντέξουν στο σφυροκόπημα της ΑΕΚ με τους Γιόχανσον (7’), Αϊντάρεβιτς (27’), Σιμόες (28’) να μην βρίσκουν στόχο και να απειλήσουν στις καθυστερήσεις με τον Κρέσπο να βλέπει τον Γκάλο να διώχνει έγκαιρα σε κόρνερ στο 45+2 και με την κεφαλιά του Μάτος που απέκρουσε ο Μπάρκας στο 45+3.

Φουριόζα ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Στο 50’ η άμυνα του ΠΑΟΚ έμοιαζε με ανοιχτή διάβαση, αλλά ο Μάνταλος αρχικά και στην εξέλιξη της φάσης ο Βάργκας –που έφτιαξε και το τετ α τετ του πρώτου- δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Με την Ένωση να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά και προκαλώντας λάθη του ΠΑΟΚ στις μεταβιβάσεις της μπάλας, τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο μετά την αποβολή του Μαλεζά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53’.

Η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε, παρά το γεγονός ότι αποσυντονίστηκε όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Αραούχο πέτυχε ασύλληπτο γκολ στο 86’ για το 2-0 ενώ το τελικό αποτέλεσμα που βάζει την Ένωση ξανά σε τροχιά play offs διαμόρφωσε ο Αραβίδης στο 91’.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα (55΄ Λέοβατς), Κάμπος (15΄λ.τρ. Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87΄ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63΄ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78΄ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88΄ Αραβίδης).

 

Στους έξι βαθμούς αύξησε τη διαφορά του ο Ολυμπιακός από τον Πανιώνιο, μετά τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής της Super League. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου στο «Γ.Καραϊσκάκης» και επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Τα γκολ σημείωσαν ο Ντα Κόστα στο 36΄ και ο Φυτανίδης (αυτογκόλ) στο 62΄.
Σε γενικές γραμμές ήταν μια αρκετά εύκολη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που έδωσε την ευκαιρία στον Βούζα να ξεκουράσει τους «βετεράνους», με το βλέμμα στα δύσκολα που ακολουθούν: τη ρεβάνς εναντίον της Μπεσίκτας, την προσεχή Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στους Αμπελόκηπους.

Τα αποτελέσματα
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 0-0

Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0
(33΄ Μπεν)

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 1-1
(72΄αυτ. Τελάντερ – 37΄πεν. Μπεργκ)

Κέρκυρα – Ξάνθη 1-0
(65′ Ντιόγκο)

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0
(36΄ Ντα Κόστα, 62΄αυτ. Φυτανίδης)

Πλατανιάς – Βέροια 1-0
(30΄ Μουνάφο)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0
(1′, 85′ Αραούχο, 90+1′ Αραβίδης)

Σήμερα

19:30 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης

Η Βαθμολογία  (Σε 24 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 54
2. Πανιώνιος 48
3. ΠΑΟΚ 43
4. Παναθηναϊκός 42
5. ΑΕΚ 40
6. Ξάνθη 39
7. Πλατανιάς 38
8. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 33
10. Κέρκυρα 29
11. Παναιτωλικός 27
12. ΑΕΛ 21
13. Αστέρας Τρίπολης 20 -23αγ.
14. Λεβαδειακός 17 -23αγ.
15. Ηρακλής 16
16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.