Επιστροφή Αγγέλου-Γιαπλέ στα Τρίκαλα

aggelou_giaples

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρώην τεχνικό δίδυμο του ΑΣΤ σε γνώριμα λημέρια

Ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Θανάσης Γιαπλές μόνο σε άγνωστα μέρη δεν θα βρεθούν αύριο με τον Προμηθέα Πατρών στα Τρίκαλα. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΣ Τρίκαλα μετά την απομάκρυνση του Γιάννη  Χριστόπουλου στις αρχές της περιόδου 2008-2009 και στην παρθενική συμμετοχή του ΑΣ Τρίκαλα στην Α1. Ως βοηθούς του προσέλαβε τον συντοπίτη του Θανάση Γιαπλέ και τον Γιώργο Πάνου (σημερινό μάνατζερ του Αντετοκούμπο).

Η ομάδα σώθηκε και Αγγέλου-Γιαπλές συνέχισαν και την επόμενη σεζόν. Τα πρώτα οικονομικά προβλήματα και η φυγή αρκετών παικτών οδήγησαν τον Αγγέλου σε παραίτηση πριν τα Χριστούγεννα του 2009 και ο Θανάσης Γιαπλές πήρε τα ηνία μέχρι και το τέλος εκείνης της περιόδου.

Απο τότε οι δυό τους έκαναν πολλά πράγματα. Ο Αγγέλου ως βοηθός του Ιβκοβιτς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη, έκανε στην συνέχεια εξαιρετική δουλειά στον Άρη, δούλεψε ως πρώτος προπονητής στην Εφες για έξι μήνες και εν συνεχεία για άλλα δύο χρόνια στο πλευρό του Ιβκοβιτς.

Ο Γιαπλές εργάστηκε ως βοηθός και στην συνέχεια ως πρώτος προπονητής στο Ρέθυμνο, αργότερα στον Ίκαρο Χαλκίδας ενώ για αρκετά χρόνια εργάστηκε στο Κατάρ ως βοηθός του Κουφού.

Η επανένωση των δύο έγινε στην Πάτρα και στον Προμηθέα όπου ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μετά την λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Βετούλα.