Η δράση του Ποδηλατικού Τρικάλων

Η  αγωνιστική περίοδος 2017 για την ποδηλασία ξεκίνησε

 

 

Η  αγωνιστική περίοδος 2017 για την ποδηλασία ξεκίνησε, και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων ετοιμάζεται για συμμετοχές στους αγώνες. Τα παιδιά της ακαδημίας μας έχουν τον πρώτο λόγο, αφού οι αγώνες  που θα συμμετέχουν  θα τους προσφέρουν πολλές ποδηλατικές και αθλητικές εμπειρίες. Την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο Metropol της Λάρισας, Η Τοπική Επιτροπή Κεντρικής Ελλάδας διοργάνωσε τις βραβεύσεις για τους Πρωταθλητές κεντρικής Ελλάδας. Από τον Π.Σ.Τρικάλων βραβεύτηκαν συνολικά πέντε μικροί αθλητές μας,  για τις επιτυχίες τους το 2016.

Από  τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι ποδηλάτες μας θα συμμετέχουν στους αγώνες με την καινούρια ποδηλατική στολή μας. Η νέα φανέλα του Π.Σ.Τρικάλων θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο.

Για το 2017 έχουμε προγραμματίσει σημαντικές διοργανώσεις και πέντε ποδηλατικούς αγώνες. Στις 11Μαρτίου θα διοργανωθεί  η πρώτη ποδηλατική ημερίδα, με θέματα που αφορούν την ποδηλασία και γενικότερα τον αθλητισμό. Σε επόμενο δελτίο τύπου θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση.  Κύριος στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων.

Μερικές πληροφορίες για τους αγώνες που θα διοργανώσουμε την νέα αγωνιστική περίοδο:

Στις 19 Μαρτίου 2017 ΜΤΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (λόφος προφήτη Ηλία). Αγώνας ορεινής ποδηλασίας, μια ανάσα από την κεντρική πλατεία της πόλης μας. Ο λόφος ΙΟΦΩΝ ή λόφος προφήτη Ηλία είναι ένας πραγματικός ποδηλατικός παράδεισος, με πλήθος ποδηλατικών μονοπατιών που προσφέρουν πολλές συγκινήσεις σε όσους ασχολούνται με το ΜΤΒ.

Στις 21 Μαΐου 2017 Ατομική Χρονομέτρηση και 4cross μικρών  κατηγοριών (2αγώνες) στα Τρίκαλα. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς αγώνες στην ίδια μέρα. Οι αγώνες απευθύνονται αποκλειστικά στις μικρές κατηγορίες και αναμένονται αρκετές ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων για καλοκαίρι: 3η Δεξιοτεχνία δημοτικών σχολείων στην Κεντρική Πλατεία . Οι  μικροί μαθητές συνοδεία των γονιών τους λαμβάνουν μέρος για να κερδίσουν στην ποδηλατική δεξιοτεχνία. Είναι μια συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων που συνεχίζει και για τρίτη χρονιά.

Στις 12 Ιουνίου «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ 2017» (Πύλη Τρικάλων). Ο αγώνας αυτός γίνεται στην μνήμη των πεσόντων της ιστορικής «Μάχης της Πόρτας» του 1943. Ένας αγώνας αντοχής σε μία πανέμορφη και ασφαλή διαδρομή. Η μάχη πόρτας έγινε θεσμός, αφού είναι ένας από τους λίγους και σπάνιους αγώνες αντοχής,  σε δημόσια οδό για τις μικρές κατηγορίες.

Στις 1 Οκτωβρίου 2017 «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2017» (Πύλη – Ελάτη). Είναι ένας αγώνα με ρεκόρ συμμετοχών κάθε χρόνο. Πέρυσι συμμετείχαν 175 ποδηλάτες και πλήθος θεατών στον τερματισμό. Έχει μεγάλη απήχηση στον ποδηλατικό κόσμο και συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Υπάρχει ενδιαφέρον από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας για τηλεοπτική κάλυψη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους χορηγούς μας για την υποστήριξη τους, στην διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων και αγώνων.

Στην ποδηλατική ακαδημία της ομάδας μας, οι εγγραφές συνεχίζονται όλο τον χρόνο. Λειτουργούν τρία τμήματα, που χωρίζονται ανάλογα την ηλικία και την ποδηλατική εμπειρία τους.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!