Αντηλιακά και υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, αφού όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως για την επιδερμίδα μας. Έτσι, το υαλουρονικό οξύ δεν θα μπορούσε να λείπει και από τα αντηλιακά.

Σκοπός των εταιρειών που παράγουν αντηλιακά προϊόντα είναι πλέον να δίνουν μεγάλη βάση εκτός από την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, τη φωτογήρανση και πρόωρη γήρανση του δέρματος και στην καλύτερη δυνατή ενυδάτωση, αλλά και ανάπλαση του δέρματος.

Εδώ ακριβώς χρησιμεύει η χρήση του υαλουρονικού οξέως, που μπορεί να προστατεύσει το δέρμα και να το βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Το συγκεκριμένο συστατικό φροντίζει για την ενυδάτωση του δέρματος, το οποίο με την έκθεση του στον ήλιο, αυξάνει τις πιθανότητες να αφυδατωθεί. Επιπλέον, το δέρμα αναπλάθεται με φυσικό και γρήγορο τρόπο, καταπολεμώντας έτσι τις βλάβες που προκαλεί η φωτογήρανση.

Με αυτό τον τρόπο, καθυστερεί η γήρανση του δέρματος, ενώ αυτό δείχνει φωτεινό, λείο, και είναι ενυδατωμένο, παρά την έκθεση στον ήλιο. Χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό προσώπου με υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με μία κρέμα προσώπου που περιέχει το ίδιο συστατικό, επιτυγχάνεται η συγκράτηση βάρους σε νερό από είκοσι έως εκατό φορές.

Έτσι, χάρη σε αυτή την ιδιότητα του υαλουρονικού οξέως, κατορθώνεται μεγάλη και βαθιά ενυδάτωση. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών κυκλοφορούν πλέον αντηλιακά προϊόντα με υαλουρονικό οξύ.