Ορκίστηκε o Τραμπ 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

President Donald Trump speaks at inauguration ceremonies swearing him in as the 45th president of the United States on the West front of the U.S. Capitol in WashingtonΟ Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Παρά τον βροχερό καιρό, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσουν από κοντά την ορκωμοσία του, ενώ εκατομμύρια σε όλο την κόσμο την είδαν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Στη 15λεπτη ομιλία του ο νέος πλανητάρχης υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να θέσει την Αμερική “πάνω απ’ όλα”. Όπως είπε επί λέξει: “Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη. Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς”. Αναφορικά με την
εξωτερική πολιτική του ο Τραμπ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες”.

Ο Ραλφ Λόρεν έντυσε τη Μελάνια Τραμπ ως Τζάκι ΚένεντιΕίναι Ralph!” Mε αυτή τη δήλωση μπήκε τέλος στο ερώτημα ποιος σχεδιαστής θα ντύσει την 45η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα.Σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο ο απερχόμενος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μαζί με τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα αποχώρησαν από το Καπιτώλιο με το προεδρικό ελικόπτερο.
Η πρώτη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει την πρόθεση να αναπτύξει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας «αιχμής» για να προστατευθούν οι HΠΑ από επιθέσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, αναφέρει ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου.

Η ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε μέσω του ιστοτόπου της αμερικανικής προεδρίας μερικά λεπτά μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου, δεν δίνει λεπτομέρειες για το εάν το σύστημα αυτό είναι άλλο από αυτό που βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, ή το πώς θα καλυφθεί το κόστος του.