Οι όροι συμμετοχής και προκήρυξη τουρνουά Παμπαίδων

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη του τουρνουά

 

Η Ε.Σ.ΚΑ.Θ στα πλαίσια του αναπτυξιακού της προγράμματος προκηρύσσει τουρνουά Παμπαίδων, γεννηθέντων 2003, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 το οποίο θα διεξαχθεί με τους παρακάτω όρους:

Αρθρο 1ο: Σωματεία δικαιούμενα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο Τουρνουά Παμπαίδων έχουν όλα τα σωματεία της δυνάμεως της ΕΣ.ΚΑ.Θ.

Αρθρο 2ο: Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ Η έναρξη του τουρνουά είναι 10 Μαρτίου 2017.

Οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο -Κυριακή και απαγορεύεται η αλλαγή της ημέρας του αγώνα λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωματείου ή κωλύματος προπονητή κλπ.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα τους, σε κάθε κριτή την αμοιβή του και στον διαιτητή το ποσόν των (10) δέκα ευρώ,

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο τα έξοδα διαιτητού και κριτών το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα.

Αρθρο 3ο:  Σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά

α) Ημέρα διεξαγωγής Αγώνων

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο – Κυριακή. Απαγορεύεται η αλλαγή της ημέρας του αγώνα λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωματείου ή κωλύματος προπονητή κλπ.

Αρθρο 4ο: Γήπεδα αγώνων

Κάθε σωματείο οφείλει να δηλώσει γήπεδο κλειστό με ώρα έναρξης το νωρίτερα 09,00 π.μ.

Αρθρο 5°: Μπάλα αγώνων

Για τις ανάγκες του τουρνουά θα χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερμάτινη μπάλα No 7.

Αρθρο 6°: Δικαιούμενοι συμμετοχής αθλητές

Στο τουρνουά δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας και υγείας αθλητού της ΕΟΚ και είναι γεννημένοι το 2003.Τονίζεται ότι οι διαιτητές δεν θα δέχονται συμμετοχή αθλητών χωρίς δελτίο αθλητικής ταυτότητας ε.ο.κ.

Οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στις εμφανίσεις τους ,αριθμούς από το 4 έως και το 19.

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο για την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.

Αρθρο 7ο: Διαιτησία -Γραμματεία

Η διαιτησία και γραμματεία του αγώνα ορίζεται από την Ε.Σ.ΚΑ.Θ. Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνονται με ένα διαιτητή.

Αρθρο 8°: Υποχρεωτική συμμετοχή αθλητών

Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν με δώδεκα αθλητές. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης από μία ομάδα 12άδας τα σωματεία δικαιούνται συμμετοχής αθλητές γεννημένοι το 2004 προκειμένου συμπλήρωσης 12άδας Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σε κάθε αγώνα μέχρι δέκα πέντε αθλητών.

Αρθρο 9ο: Κανονισμός διεξαγωγής αγώνος

Οι αγώνες του παραπάνω τουρνουά θα διαρκούν συνολικά σαράντα (40) λεπτά καθαρό χρόνο δηλαδή τέσσερα (4) δεκάλεπτα. Η διάρκεια της ομαδικής επίθεσης θα είναι 24 δευτερόλεπτα. Ολοι οι αθλητές που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα υποχρεούνται να έχουν συμμετοχή χωρίς χρονικό περιορισμό.

Αρθρο 10:  Ενστάσεις και προσφυγές

Οι ενστάσεις και οι προσφυγές απαγορεύονται εκτός των περιπτώσεων πλαστοπροσωπίας και αντικανονική συμμετοχή αθλητή.

Αρθρο 11ο: Υποχρεώσεις των σωματείων

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι υποχρεωμένα να διαφυλάξουν το κύρος του τουρνουά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς Πρωταθλημάτων.

Αρθρο 12ο: Αναβολή αγώνα –διακοπή αγώνα

Απαγορεύεται η αναβολή αγώνα ή η αλλαγή της ημέρας του αγώνα, με την αιτιολογία ότι υπάρχει και άλλος αγώνας του σωματείου οποιουδήποτε τμήματος την ίδια ημέρα ή ώρα ή λόγω κωλύματος του προπονητή της ομάδας ή λόγω σχολικών εκδρομών κλπ .Για την διακοπή αγώνα ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 46 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων όπως αυτό τροποποιήθηκε στην Γ, Σ. της ΕΟΚ της 20.1.96.

Γενικά

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του τουρνουά και που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση αποφασίζει το Δ Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

Δ. Ντούγκος                                             Δ. Μωυσής