Οριστική αναβολή του ντέρμπι

15894297_1196716050381706_3720598047154088023_n

Δεν θα διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Αν. Καρδίτσας.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μπαλατσούκας αφού εξέτασε δύο φορές τον αγωνιστικό χώρο απεφάνθη πως είναι ακατάλληλος για την διεξαγωγή του αγώνα και αποφάσισε την μη διεξαγωγή του. Τώρα απομένει να μάθουμε πότε θα γίνει το ματς. Σύμφωνα με τον κανονισμό οι δύο ομάδες πρέπει να βρεθούν και αύριο Κυριακή στην σέντρα, στις 3 το μεσημέρι αλλά είναι πιθανό η διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει την αναβολή του απο τώρα αφού και τα καιρικά φαινόμενα δεν φαίνεται να υποχωρούν και οι δύο ομάδες θα αποφύγουν την ταλαιπωρία.

O Kανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου στο άρθρο 10 αναφέρει….

Ένα γήπεδο επιτρέπεται να χαρακτηριστεί ακατάλληλο πριν ή μετά την έναρξη του αγώνα στις ακόλουθες ενδεικτικά περιπτώσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές.

α) Όταν εξ αιτίας της βροχής ο αγωνιστικός χώρος έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό λασπώδης και για τον λόγο αυτό η κίνηση των ποδοσφαιριστών είναι δύσκολη και κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

β) Όταν, από τη βροχή, ο αγωνιστικός χώρος έχει πλημμυρίσει σε διάφορα σημεία του από νερά, σε τέτοιο βαθμό που όταν η μπάλα πέφτει σ’ αυτά να μην αγγίζει το έδαφος.

γ) Όταν εξ αιτίας χιονοπτώσεως η περιφέρεια της μπάλας μεγαλώνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται αντικανονική.

δ) Όταν το χιόνι που έχει πέσει στον αγωνιστικό χώρο, παγώνει εξ αιτίας του ψύχους που επικρατεί και δημιουργείται απ’ αυτό τον λόγο κίνδυνος τραυματισμού των ποδοσφαιριστών.

2. Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή της συνέχισης ενός αγώνα από την άποψη της καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες που αγωνίζονται έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση.

3. Απαγορεύεται η διεξαγωγή φιλικού αγώνα ή προπόνησης την ίδια ημέρα στο γήπεδο που χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο γι’ αγώνες πρωταθλήματος από το διαιτητή. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

4. Δεν επιτρέπεται, κατ’ αρχήν, στη διοργανώτρια αρχή η αναβολή αγώνα λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου. Σε εξαιρετικές, όμως, περιπτώσεις, επιτρέπεται η αναβολή του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή λόγω ανωτέρας βίας, μετά από απόφαση του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου ή Αντιπροέδρου της Ε.Ε. της διοργανώτριας αρχής, η οποία θα συνοδεύεται από έγγραφη, σχετική, τεκμηρίωση. Για τα εθνικά πρωταθλήματα, το Κύπελλο και τα πρωταθλήματα υποδομής των Π.Α.Ε. η αναβολή επιτρέπεται 24 ώρες τουλάχιστον πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

5. Εάν το γήπεδο καταστεί ακατάλληλο από υπαιτιότητα της γηπεδούχου ή της αντίπαλης ομάδας ή από τους οπαδούς τους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος η διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγώνα, ο διαιτητής αναγράφει λεπτομερώς στο Φ.Α. τις συνθήκες 12 κάτω από τις οποίες έγινε το γήπεδο ακατάλληλο, στη δε υπαίτια ομάδα ή στις υπαίτιες ομάδες επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 παρ. 3 του παρόντος.

Άρθρο 21 Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα

1. α) Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κατ’ εξαίρεση, το αρμόδιο καταστατικό όργανο της διοργανώτριας ή άλλο, εξουσιοδοτημένο επισήμως από την ίδια, δύναται να αποφασίσει την μη τέλεση του αγώνα ή την τέλεση με διαφορετική ώρα έναρξης την επομένη ημέρα, εφόσον κρίνει ότι πιθανολογείται σφόδρα η μη τέλεση του. Εάν αγώνας ή αγώνες έχουν ορισθεί να διεξαχθούν πρωινή ώρα Κυριακής και λόγω καιρικών συνθηκών αναβληθούν ή διακοπούν, διεξάγονται την επόμενη ημέρα στο αυτό γήπεδο απογευματινή ώρα και ειδικότερα τη συνήθη ώρα διεξαγωγής των υπολοίπων αγώνων του οικείου πρωταθλήματος της αυτής αγωνιστικής ημέρας.

β) Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις οι μετακινούμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να παραμείνουν στον τόπο της διεξαγωγής του αγώνα. Αν μετακινηθούν και δεν εμφανιστούν την επόμενη ημέρα στον αγώνα, θεωρείται ότι δεν προσήλθαν και υφίστανται τις προβλεπόμενες από τον παρόντα Κανονισμό κυρώσεις.

2. α) Αγώνας που δεν τελέσθηκε, χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες, επαναορίζεται να διεξαχθεί υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της τελεσίδικης αποφάσεως.