«Τριάρες» από Ξάνθη, Λεβαδειακό

Η Ξάνθη επικράτησε στα Πηγάδια 3-1 της Καλλονής

6C88DB27C20212478F3CB942A002ACCA

Ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας έμεινε η Ξάνθη, αφού σε αγώνα της 2ης ημέρας για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, επικράτησε στα Πηγάδια 3-1 της Καλλονής. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα στην 1η αγωνιστική με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήθελαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Έτσι, η Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγώνα με στόχο να «καθαρίσει» από νωρίς τη νίκη και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτά με σουτ του Ράνου από μεταβίβαση του Νέτο, ενώ το 2-0 έκανε ο Λάζιτς με σουτ έπειτα από απόκρουση του Μανιάτη σε κεφαλιά του Λισγάρα. Το ίδιο εντυπωσιακά ξεκίνησε η Ξάνθη και το 2ο ημίχρονο, όταν με πλασαριστό σουτ του Νιέτο στο 47΄ που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μανιάτη, προηγήθηκε με 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι, που γνώρισαν την 2η ήττα τους (έχασαν την 1η αγωνιστική με 2-1 από το Αγροτικό Αστέρα), μείωσαν στο 70΄ με σουτ του Φράγκου που αιφνιδίασε το Ζαρόπουλο.

Στην τελευταία κρίσιμη αγωνιστική, η Ξάνθη φιλοξενείται από τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ η Καλλονή υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου (80′ Τριάδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο (64′ Σβάρνας , Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (59′ Λ. Ορφανίδης), Νιέτο, Π. Oρφανίδης, Λισγάρας

ΑΕΛ Καλλονής (Γ. Βαζάκας): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Αποστόλου (52′ Λίταινας), Τζελίδης, Ντάλλας (80΄ Γιουκαρής), Μπουρντουτσάν, Φράγκος, Λαμπράκης, Γιώργου (69΄ Σάββα), Ποζατζίδης, Ρεπετσάς

Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 3-1

Ο Λεβαδειακός επικράτησε εύκολα 3-1 του Πανσερραϊκού στη Λιβαδειά και ανέβηκε στην κορυφή του 8ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας με τέσσερις βαθμούς.

Ο Παππάς άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Βασιλείου, και στο 13΄ ο Ουόν μετά από κόρνερ του Ζεζίνιο διπλασίασε με σουτ τα τέρματα των Βοιωτών.

Ο Γιακουμάκης με κεφαλιά στο 41΄, μετά από σέντρα του Τόπι, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στο 66΄ με διπλή προσπάθεια του Κάκκο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Ζεζίνιο, Μάντζιος (60΄ Σένκα), Βασιλείου (73΄ Καψάσκης), Μάγκας, Γιακουμάκης, Τόπι, Μεντί, Καλτσάς, Ουόν (61΄ Μιλιάζες), Παππάς.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Nτουπρέ, Καψάλης, Τσελεπίδης (46΄ Στέβιτς), Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Φουσού, Παναγιωτίδης (69΄ Μαφουτά), Τσιμίκας (57΄ Χατζηδημητρίου), Τσούτσης, Κάκκο, Κανούλας


Καλλιθέα-Ατρόμητος 1-0

«Φωτιά» έβαλε η Καλλιθέα στον 7ο όμιλο, καθώς νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου και πλέον και οι τέσσερις ομάδες έχουν από μια νίκη και από 3 βαθμούς. Έτσι, τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου η Καλλιθέα θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό και ο Πανθρακικός τον Ατρόμητο.

Το γκολ της νίκης στο «Ελ Πάσο» σημείωσε στο 55′ ο Σταματάκος, που μπήκε από δεξιά και σούταρε. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος πίεσε και έχασε ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή στο 73′ και με τον Τόνσο να αστοχεί εξ επαφής.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Μουκτάρης (82′ Συριόπουλος), Γκίνη, Σταματάκος, Γουόρντεν (88΄Σμυρλής), Τσίπρας, Μπέλης (85′ Κυριζάκης), Σταμόπουλος, Μάκο, Πάτας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Ν. Παπαδόπουλος, Κατράνης, Ζησόπουλος, Κοντοές, Γκουγκούδης, Νάτσος, Γροντής (62′ Τόνσο), Κεϊτά (54′ Ούμπιντες), Μπρίτο (54′ Στόιτσεφ), Λημνιός, Δ. Παπαδόπουλος.

Σε αγώνες για την 2η ημέρα της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη (01/12), σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Λάρισα – Πανελευσινιακός 2-1
Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 0-0

2ος όμιλος
Πλατανιάς – Σπάρτη 1-0
Χανιά – Ολυμπιακός 01/12/2016 (19:30)

3ος όμιλος
ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Σμ. 3-0
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1

4ος όμιλος
Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής 3-1

5ος όμιλος
Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-3
Βέροια – Αιγινιακός 0-1

6ος όμιλος
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΚ 2-2
Κασσιόπη – Λαμία 1964 2-2

7ος όμιλος
Παναιτωλικός – Πανθρακικός 1-0
Καλλιθέα – Ατρόμητος 1-0

8ος όμιλος
Κισσαμικός – Πανιώνιος Αναβλήθηκε
Λεβαδειακός – Πανσερραϊκός 3-1