Ο ΟΦΗ… έπνιξε τον ΠΑΟ, ελπίδες για ΑΕΛ, Ηρακλή

6C88DB27C20212478F3CB942A002ACCAΣτο Κύπελλο Ελλάδος  ο ΟΦΗ… έπνιξε τον ΠΑΟ,

 

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε στον «βούρκο» του Ηρακλείου, ωστόσο, ο Μάριος Ογκμπόε έγραψε το τελικό 2-1 για τον ΟΦΗ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον οι εξελίξεις στους «πράσινους» αναμένονται ραγδαίες!

Οι πιθανότητες αποκλεισμού για το «τριφύλλι» αυξήθηκαν απειλητικά και ο Στραματσόνι βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο!

Ισόπαλες με 2-2 Κέρκυρα και Λαμία στον 6ο όμιλο που είναι και η ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση θα προκύψουν την 3η και τελευταία αγωνιστική.

Ελπίδες πρόκρισης για τον Παναιτωλικό που επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού στον 7ο όμιλο, ενώ βήμα για την επόμενη φάση έκανε και η Λάρισα που νίκησε 2-1 του Πανελευσινιακού για τον 1ο όμιλο.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-1

Ο Παναθηναϊκός είναι «βαριά άρρωστος» σε όλα τα επίπεδα. Με νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση, αυτή την φορά στην Κρήτη, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 1-2 από τον ΟΦΗ κι αν δεν κερδίσουν τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη στην 3η (τελευταία) αγωνιστική του 2ου ομίλου, τότε θα αποκλειστούν και από το Κύπελλο Ελλάδας από πάρα πολύ νωρίς.

Η σεζόν που βιώνει έως τώρα το «τριφύλλι» είναι μία από τις πιο τραυματικές της σύγχρονης ιστορίας του. Διότι εδώ, πλέον, δεν μιλάμε μόνο για θέμα προπονητή (εάν δεν φύγει κι αυτή την φορά θα πρόκειται για σκάνδαλο), αλλά όπως αποδεικνύεται υπάρχει και μέγα πρόβλημα στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, καθώς δεν είναι δυνατό να χρειάζεται η ομάδα προπονητή για να νικήσει ομάδες του επιπέδου του ΟΦΗ.

Η ουσία είναι ότι το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια πέτυχε μία τεράστια νίκη και, μάλιστα, με ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε στο δεύτερο μέρος να φέρει τα πάνω κάτω απέναντι στην… αστεία άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο «βούρκο» του «Γεντί Κουλέ» ο Παναθηναϊκός συνέχισε το αρνητικό σερί του. Συμπλήρωσε 10 ματς με μόλις μία νίκη. Απόψε χρειαζόταν το «τρίποντο» όχι μόνο για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση, αλλά περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της προσεχούς Κυριακής.

Ο Μπεργκ είχε πλασέ στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού μόλις στο 2ο λεπτό, στο 4΄ έχασε απίστευτη ευκαία όταν νικήθηκε από τον Δαύκο στο μεταξύ τους τετ-α-τετ, αλλά η τρίτη φορά που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση ήταν και η… φαρμακερή.

Από την ασίστ του Ιμπάρμπο στο 31΄ ο Μπεργκ πλάσαρε υποδειγματικά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και έβαλε μπροστά το «τριφύλλι», που την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και δεν του κάνει ούτε η ισοπαλία. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και στο 70΄ έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Χαντι (ο Κοτσόλης ανέτρεψε τον Βουό).

Στο 84΄ ο Χουλτ «κοιμήθηκε», ο Όγκμπο έφυγε στην… πλάτη του Σουηδού κι αφού πέρασε και τον Κοτσόλη «έγραψε» το τελικό 2-1, χάρις στο οποίο η ομάδα του Νίκου Νιόπλια απόκτησε σημαντικό προβάδισμα για να περάσει στην επόμενη φάση, καθώς στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τονν Ηρακλή.

ΟΦΗ (Ν.Νιόπλιας): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Κομεσίδης, Όστοϊτς, Αντουκόρ, Νάστος, Χάντι, Μπουρσέλης (66΄ Όγκμποε), Μιλοσάβλιεβ (86΄ Κιάσσος), Βουό (91΄ Ροβίθης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78΄ Βιγιαφάνες), Ρέις (71΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Εμποκού, Λουντ, Ιμπάρμπο (57΄ Χουλτ), Μπεργκ.


Λάρισα – Πανελευσινιακός 2-1

Τη νίκη με 2-1 πήρε η Λάρισα από τον Πανελευσιακό στο AEL FC Arena για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδας (Β΄φάση) και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση. Οι γηπεδούχοι είχαν την συντριπτική υπεροχή στον αγώνα κι έχασαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, αλλά ο τερματοφύλακας Γκόμεζ των φιλοξενουμένων ήταν σε πολύ καλή ημέρα.

Η Λάρισα προηγήθηκε με τον Ντοντό στο 29΄, ενώ ο Πανελευσινιακός ισοφάρισε στο 51΄ με κεφαλιά του Αγγελούδη, αλλά τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη πήραν και πάλι το προβάδισμα με σουτ του Αβραάμ (54΄), ο οποίος στο 28΄ είχε δοκάρι.

Την 1η αγωνιστική η Λάρισα ηττήθηκε με 2-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Πανελευσινιακός γνώρισε την συντριβή στην έδρα του με 5-0 από τα Τρίκαλα. Έτσι και ενώ απομένει αύριο για την 2η ημέρα ο αγωνας των Τρικάλων με τον ΠΑΟΚ και ο Πανελευσινιακός έχει ήδη αποκλειστεί, όλα θα ξεκαθαρισουν την 3η αγωνιστική με τα παιχνίδια Τρίκαλα – ΑΕΛ και Πανελευσιακός – ΠΑΟΚ.

ΑΕΛ (Σ. Τσιώλης): Καβουσάκης, Μασούρας, Γκόλιας, Σουλιώτης, Κοντόρ, Ποτουρίδης, Λαμπρόπουλος (55′ Χοτζάλι), Ντοντό (55′ Ναζλίδης), Καπός, Ουρτάδο, Αβραάμ (55′ Κουτσιανικούλης).

Πανελευσινιακός (Θ. Δημόπουλος): Γκόμεζ, Σιλιγαρδάκης, Γραικός, Δημόπουλος, Κασνέτσης (68′ Παλαιολόγος), Στόγιος (46΄ Μέξης), Καμπούρης, Ζέλιος, Κορομηλάς, Τσούπρος, Αγγελούδης (72΄ Ναούμ).

Παναιτωλικός-Πανθρακικός 1-0

Με πέναλτι του Ουάρντα στο 12ο λεπτό, ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη νίκη στο Κύπελλο. Επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στο Αγρίνιο, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου και έτσι διατήρησε ελπίδες πρόκρισης.

Το πέναλτι καταλογίστηκε σε χέρι του Ρουσσάκη, που όμως ήταν εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 39′ με σουτ του Λεντέσμα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκια, Καμαβουάκα, Πάουλο (70′ Βασιλούδης), Ουάρντα (75′ Γιαννιώτης), Κλέσιο, Λεντέσμα (62′ Koυτρομάνος), Τομανέ.

Πανθρακικός (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πετρούσης (67′ Γκιντίδης), Γαβριηλίδης, Μήλιος, Ρομπέρ (76′ Φουρκάν), Χαλκιαδάκης, Ρουσσάκης, Κάρδαρης, Κουσίδης (63′ Μπεκατώρος), Ψάλτης, Μυρθιανός.

Κέρκυρα-Λαμία 2-2

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική θα «σφραγισθούν» τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας από τον 6ο όμιλο. Μετά το χθεσινό 2-2 ανάμεσα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και την ΑΕΚ, το «αγγλικό» σκορ επαναλήφθηκε στην Κέρκυρα με τους «Φαίακες» να παραχωρούν ισοπαλία στην Λαμία.

Με δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, συμπληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ατομική ενέργεια και σουτ του Κόντου στο 12`, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, ο Βάντερσον με απ΄ευθερίας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή. Μετά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισαν τους χώρους προς την περιοχή τους, περιορίζοντας αισθητά την επιθετική λειτουργία της Κέρκυρας. Μάλιστα στο 42ο λεπτό, ο Ομο με κοντινή προβολή, μετά από ασθενή απόκρουση του Αραμπατζή σε σουτ του Μπλάζιτς, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Λαμίας.

Οι παίκτες της Κέρκυρας μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι Τουράμ (51` και 53`) και Γεωργακόπουλος (52`) δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση, σ ένα τρίλεπτο «φωτιά» για την αμυντική γραμμή της Λαμίας. Η επιθετικότητα των γηπεδούχων «εξαργυρώθηκε» δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Γκόμες, ο Γεωργακόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε αρχικά στην οριζόντια δοκό και στην συνέχεια πάνω στον Τσέναμο για να καταλήξει στα δίχτυα (2-2).

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 76ο λεπτό άλλαξε η αριθμητική ισορροπία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Ζορμπάς αντίκρυσε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Ρούσσου και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την Κέρκυρα με δέκα παίκτες.

Η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα, σημειώθηκε στο 86ο λεπτό, όταν ο Βάντερσον με ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Αντιλέχου, Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας (59` Επστάιν), Σιόντης, Ανδρεόπουλος (46` Γεωργακόπουλος), Γεωργίου, Ζορμπάς, Κόντος, Τουράμ (67` Σπίνουλας).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Κοτσώνης (59` Βαλιός), Αναστασιάδης, Παπαργυρίου, Όμο, Αυγενικού (56` Μπουλούλης), Καραγιάννης, Μπλάζιτς (68` Πίντο), Βάντερσον, Ντουρμισάι.

Ηρακλής-Απόλλων Σμύρνης 3-0

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής ο οποίος νίκησε 3-0 στο Καυτανζόγλειο τον Απόλλωνα Σμύρνης σε αγώνα του 3ου ομίλου. Στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής δημιούργησε περισσότερες καλές φάσεις από τον αντίπαλό του, ενώ ο Απόλλων έπαιξε πιο πολύ με αντεπιθέσεις όπου βέβαια ήταν αρκετά επικίνδυνος. Στο διάστημα αυτό ο «Γηραιός» σκόραρε δύο φορές με το Πασά. Πρώτα στο 31΄ με πλασέ από μεταβιβαση του Αγγελόπουλου και ακολούθως στο 43΄ με σουτ από πάσα του Μοντέιρο.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματά του με σουτ του Κούρου, ο οποίος είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα στον αγώνα. Από το 72΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κονέ με 2η κίτρινη.

Την 1η αγωνιστική ο Απόλλων Σμύρνης είχε επικρατήσει στη Ριζούπολη 1-0 του ΟΦΗ, ενώ ο Ηρακλής απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Έτσι ο Ηρακλής έφθασε τους 4 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων έχει 3. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν ΟΦΗ – Ηρακλής και Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Σαραμαντάς, Στάμου, Ζιαμπάρης (46΄ Μπαρτολίνι), Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Πασάς (86΄ Κούρος), Μοντέιρο, Λάμπρου, Περόνε ((76′ Λουκίνας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Κύργιας, Δεληζήσης, Πάνος, Κάσσος (46΄ Διαμαντόπουλος), Ρομάνο, Σιατραβάνης, Αλμπάνης ((77′ Καλλέργης), Βαλεριάνος, Τσιάρας (65΄ Τζάνης), Κονέ

Αναβλήθηκε το Κισσαμικός – Πανιώνιος

Αναβήθηκε ο αγώνας του Πανιωνίου με τον Κισσαμικό στην Κρήτη. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής το γήπεδο του Μάλεμε γέμισε νερά και ο διαιτητής Φουκάκης (σύνδεσμός Ηρακλείου) έκρινε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί. Το πιθανότερο είναι η ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα μετά από δύο εβδομάδες, αφού το Σάββατο ο Πανιώνος παίζει με τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα.

Σε αγώνες για την 2η ημέρα της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη (01/12), σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Λάρισα – Πανελευσινιακός 2-1
Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 01/12/2016 (17:15)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
Τρίκαλα 1-0-0 5-0 3
ΠΑΟΚ 1-0-0 2-0 3
ΑΕΛ 1-0-1 2-3 3
Πανελευσινιακός 0-0-2 1-7 0

2ος όμιλος
Πλατανιάς – Σπάρτη 1-0
Χανιά – Ολυμπιακός 01/12/2016 (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
Ολυμπιακός 1-0-0 3-0 3
Πλατανιάς 1-0-1 1-3 3
Σπάρτη 1-0-1 4-1 3
Χανιά 0-0-0 0-4 0

3ος όμιλος
ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Σμ. 3-0
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
Ηρακλής 1-1-0 3-0 4
Απόλλων Σμύρνης 1-0-1 1-3 3
ΟΦΗ 1-0-1 2-2 3
Παναθηναϊκός 0-1-1 1-2 1

4ος όμιλος

Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής 01/12/2016 (15:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
ΠΑΣ Γιάννινα 2-0-0 2-0 6
Αγροτικός Αστέρας 1-0-1 2-2 3
Ξάνθη 0-0-1 0-1 0
Καλλονή 0-0-1 1-2 0

5ος όμιλος

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-3
Βέροια – Αιγινιακός 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
Άρης 1-1-0 6-3 4
Αστέρας Τρίπολης 1-1-0 4-3 4
Αιγινιακός 1-0-1 1-3 3
Βέροια 0-0-2 0-2 0

6ος όμιλος
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΚ 2-2
Κέρκυρα – Λαμία 1964 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
ΑΕΚ 1-1-0 6-2 4
Λαμία 1-1-0 3-2 4
Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1-1 2-3 1
Κέρκυρα 0-1-1 2-6 1

7ος όμιλος
Παναιτωλικός – Πανθρακικός 1-0
Καλλιθέα – Ατρόμητος 01/12/2016 (17:15)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
Παναιτωλικός 1-0-1 1-1 3
Πανθρακικός 1-0-1 3-1 3
Ατρόμητος 1-0-0 1-0 3
Καλλιθέα 0-0-1 0-3 0

8ος όμιλος
Κισσαμικός – Πανιώνιος 30/11/2016 (17:15)
Λεβαδειακός – Πανσερραϊκός 01/12/2016 (15:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
Κισσαμικός 1-0-0 2-0 3
Πανιώνιος 0-1-0 0-0 1
Λεβαδειακός 0-1-0 0-0 1
Πανσερραϊκός 0-0-0 0-2 0