Ο Νακόπουλος της ΓΕΑΤ 3ος στα 5 χιλιόμετρα του Μαραθώνιου

34ïò ÌÁÑÁÈÙÍÉÏÓ ÁÈÇÍÁÓ - ÁÐÏÍÏÌÅÓ 5 ×ËÌΟ αθλητής της ΓΕΑΤ  βελτίωσε την επίδοση του στην απόσταση.

Ο Χρήστος Καλλίας του ΑΟ Μυκόνου επέλεξε να κάνει γρήγορη κούρσα και να τερματίσει τα 5χλμ σε 14.49, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής. Ο Κώστας Νακόπουλος της ΓΕΑΤ στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση τερμάτισε τρίτος, ωστόσο βελτίωσε την επίδοση του στην απόσταση. «Είναι τρομακτική εμπειρία να τρέχω τέτοια μέρα, είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχω στο 5άρι και είμαι ενθουσιασμένος», είπε ο Νακόπουλος.
Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού με 17.10, μπροστά από την Ελένη Φιλάνδρα (17.45), ενώ Τρίτη ήταν η Ανθή Κυριακοπούλου .
Η Αναστασία Καρακατάνη στις Γυναίκες και ο Χρήστος Μπουντούλης στους άνδρες πρώτευσαν στα 10 χλμ., στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.  Ο Μπουντούλης κέρδισε για πρώτη φορά τον αγώνα, ενώ η Καρακατσάνη που έχει στα σκαριά μεταγραφή  για 5η συνεχή χρονιά, αφού προηγήθηκαν αυτές του 2012, 2013, 2014 και 2015. Δεύτερη ήταν η Εσθονή Λίλι Λούικ από την Εσθονία, η οποία έτρεξε στον αγώνα μαζί με τις δύο αδελφές της Λέιλα και Λίνα.

Αναστασία Καρακατσάνη 
«Ηταν σχετικά δύσκολος αγώνας καθώς είχε συμμετοχή από αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ηθελα να κερδίσω για 5η φορά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που είναι η οικογένεια μου και κυρίως τον προπονητή και την οικογένεια μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».karakatsani