Επιστολή γονέα αθλητού του Ασκληπιού

VOLLEY_filet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή την μη παράδοση του δελτίου του

Από κ. Αναγνώστου λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή στην οποία αναφέρεται στο γεγονός ότι ο γιος του που ανήκει στις τάξεις του Ασκληπιού (βόλει) δεν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα.

 

Αναλυτικά η επιστολή του:

 

Ως άνθρωπος, ως γονέας, ως παιδαγωγός.

 

Παιδί μου συγνώμη. Συγνώμη που δεν σε προστάτευσα.  Η πολιτεία  και η ομοσπονδία κωφεύουν. Επικαλούμενοι ένα απαρχαιωμένο κανονισμό που χρησιμεύει μόνο για την τσέπη των παραγόντων και τα οικονομικά της ομοσπονδίας δεν έχεις καμία προστασία. Δεν γνώριζες ότι από τη στιγμή που εγγράφηκες στο σωματείο Ασκληπιός, κατέστησες τον εαυτό σου υποχείριο του κάθε παράγοντα,  που θα σε εκμεταλλευτεί σύμφωνα με τα συμφέροντα του, με τη στήριξη της ομοσπονδίαςΤο αναφέρει άλλωστε και στην αίτηση εγγραφής ΄΄ αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα τον κανονισμό και το καταστατικό της ομοσπονδίας ΄΄. Λίγοι γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον κανονισμό το κάθε ανήλικο παιδί, ο κάθε ερασιτέχνης αθλητής, για να μπορέσει να αποδεσμευτεί και να μετεγγραφεί ελεύθερα σε άλλο σωματείο θα πρέπει : Α. να συγκατατεθεί το Δ.Σ. του σωματείου ή Β. να καταβάλει παράβολο αξίας 2000 Ευρώ και πολύ παραπάνω σε άλλες περιπτώσεις ή Γ. να μείνει εκτός της ενεργούς αθλητικής δράσης για δύο (2) ολόκληρα χρόνια. Στην ουσία πουλάνε τα παιδιά μας.

 

Παιδί μου συγνώμη. Το αν εσύ στενοχωριέσαι, θέλεις να τα παρατήσεις, ίσως να είναι και ο σκοπός τους. Τα όνειρα σου δεν έχουν γι΄ αυτούς καμιά αξία.  Πρέπει να φανείς δυνατός. Δικαιολόγησε τους. Δεν είναι παιδαγωγοί, αλλά απλοί άνθρωποι (παράγοντες) που βρέθηκαν στο δρόμο σου με τη συναίνεση της πολιτείας.

 

Χρησιμοποίησες όλα τα νόμιμα μέσα για να αποδεσμευτείς από τους κόλπους της παλιάς σου ομάδας – αθλητικός σύλλογος Ασκληπιός, volleyball – αλλά οι παράγοντες δεν σε σκεφτήκανε. Σου προτείνανε ότι μπορείς να μετεγγραφείς σε οποιοδήποτε άλλο σωματείο πετοσφαίρισης επιθυμείς,  εκτός από την  ΆΜΙΛΛΑ . Πόσο ποταπό;

 

   Ορίσανε μια κόκκινη γραμμή για σένα.

 

Ποιος ερασιτέχνης αθλητής δεν θα ΄θελε να μετακινείται ελεύθερα  πόρισμα (άρθρο 4&6 ν. 3094/2003 <<Συνήγορος του πολίτη και άλλες διατάξεις>>). Μεταγραφές ανήλικων αθλητών — .

 

 

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής