Παραίτηση ΔΣ ζήτησαν 11 ομάδες- Στις 30/10 η σέντρα και βλέπουμε

92230b13dcf094064ca46c891e33fb7a_LΜέσα στις 11 ΠΑΕ και ο ΑΟ Τρίκαλα, ο Αρης   η Λαμία και ο  Απόλλων

Το πρωτάθλημαω της Football Leagueδεν θα ξεκινήσει ούτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και όπως όλα δείχνουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η σέντρα πάει για τις 30 Οκτωβρίου. Πάνω από τις μισές ομάδες ζήτησαν την παραίτηση του ΔΣ της  Football League αλλά οι Σφακινάκης και Λυχναράς καλύπτονται πίσω από μια διάταξη και κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν τους θέλουν οι περισσότερες ομάδες

Σύμφωνα με το filnews έντεκα από τις 18 ΠΑΕ ζήτησαν την παραίτηση όλου του προεδρείου της διοργανώτριας αρχής, με έγγραφο το οποίο υπέγραψαν, και ανέφερε τα εξής ακόλουθα:

«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπρόσωποι ομάδων της Football League επιθυμούν το προεδρείο της Λίγκας να αποχωρήσει και στη θέση του να εκλεγεί πενταμελές συμβούλιο που να παίρνει από τούδε και στο εξής όλες τις αποφάσεις:

Για τις ΠΑΕ: Καλλιθέα, Απόλλων, Αγροτικός Αστέρας, Λαμία, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Αχαρναϊκός, Πανσερραϊκός, ΑΟ Χανιά, Άρης».

Συνολικά, ψήφισαν 15 ομάδες, καθώς απουσίαζαν Καλλονή και Σπάρτη, ενώ η Ελευσίνα δεν είχε  δικαίωμα ψήφου. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αριθμός (11) δεν στάθηκε ικανός (έστω και για λίγο) να καθαιρέσει τον Σφακιανάκη, καθώς για να συμβεί αυτό, πρέπει να συναινέσουν τα 3/4.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή ο πρώτος αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής και μεγαλομέτοχος του Παναιγιάλειου Αντώνης Ρέλλας παραιτήθηκε από την θέση του α΄ αντιπροέδρου την οποία και κατείχε, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και για τον πρόεδρο Στέλιο Σφακιανάκη, αλλά και για τον β΄ αντιπρόεδρο Άρη Λυχναρά, καθώς καλύφθηκαν τυπικά από το γεγονός ότι δεν συμπληρώθηκαν τα 3/4 που απαιτούνται για την πρόταση μομφής.

.Το θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος το Σάββατο (22/10) τέθηκε σε ψηφοφορία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. 11 ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της έναρξης στις 30 Οκτωβρίου υπό όρους και 4 ψήφοι ήταν υπέρ της έναρξης άμεσα. Συγκεκριμένα, οι ΟΦΗ, Κισσαμικός, Αγροτικός Αστέρας και ο Στέλιος Σφακιανάκης ψήφισαν να ξεκινήσει η Football League άμεσα, όμως μειοψήφισαν και έτσι το πότε θα ξεκινήσει η δράση θα αποφασιστεί στο ΔΣ της Δευτέρας (24/10).