Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, γυρίζουμε στο παλαιό καθεστώς

7D80E058AA98DEED1EBC4ADD3A3FBC26Με αφορμή την συζήτηση στο ΣτΕ οι δηλώσεις του Υπουργού

Αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό «γυρίζουμε σε ένα καθεστώς το οποίο θα είναι αντισυνταγματικό» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Σε ερώτηση αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε περίπτωση που τελικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο κ. Παππάς απάντησε:

«Είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν, υπάρχει παζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις δια μέσου δικαστικών αποφάσεων».

Κατά τον κ. Παππά, είναι προφανές ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστικούς λειτουργούς. Μάλιστα τόνισε ότι η ΝΔ καλεί συστηματικά τους δικαστές «να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Στο ερώτημα σχετικά με το «ποιος εκβιάζει ποιον», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι αυτό διερωτώνται όλοι οι πολίτες. «Υπάρχει κανείς να θέλει αυτό το γκρίζο σκηνικό στην ενημέρωση, όπως τότε που έμεινε η ΕΡΤ έξω από τον χάρτη συχνοτήτων;» διερωτήθηκε.

Για τη στάση της ΝΔ τόνισε ότι εδώ και καιρό διατείνεται ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, για να επαναλάβει ότι το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι ότι εμφανίζεται συστηματικά ουραγός των συμφερόντων των καναλαρχών.

Για τη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την τροπολογία της περασμένης Παρασκευής είπε ότι για το θέμα θα τοποθετηθεί συνολικά, μετά και τη σημερινή προσπάθεια συγκρότησής του.

«Νομίζω ότι ελπίδα πεθαίνει τελευταία» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ πρέπει να κάνει μία ύστατη προσπάθεια, να ακούσει τα πιο μετριοπαθή στελέχη της, ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι ο κ. Βούτσης χειρίζεται το θέμα άψογα, ελπίζοντας ότι σε πνεύμα συνεννόησης, σήμερα θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, αν δεν συμβεί αυτό, «τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν εν κενώ. Θα πρέπει η Πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει». «Η ΝΔ ακολουθεί ολισθηρό δρόμο κα ίσως κάποιοι να θέλουν να ξεφύγουν από αυτόν» δήλωσε ο Ν. Παππάς.

«Είχαμε ένα ΕΣΡ χωρίς νόμιμη σύνθεση, είχαμε την νομική και ηθική υποχρέωση να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των καναλιών και μία αξιωματική αντιπολίτευση να ναρκοθετεί τη διαδικασία για να μην μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Για τα σημερινά πρωτοσέλιδα και την αίσθηση θριαμβολογίας μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, ο Νίκος Παππάς, είπε ότι η ΝΔ προδικάζει το αποτέλεσμα εδώ και καιρό. Αλλά όπως και τα ασφαλιστικά μέτρα, οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν απορριπτικές, δεν υπάρχει κάτι καινούριο στη στρατηγική της ΝΔ, τόνισε.