Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία από λάθος τηλεγράφημα

Αδιανόητο είναι όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες

Με τηλεγράφημά του το ΑΠΕ ΜΠΕ το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέφερε την είδηση πως ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως “ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου”.

Σύμφωνα πάντα με το αρχικό τηλεγράφημα ο κ. Ερντογάν φέρεται να ζήτησε και δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της “Δυτικής Θράκης”, αξιώσεις προκλητικότατες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε μετά από ώρες ουδέποτε είχαν ειπωθεί.

 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ με νέο του τηλεγράφημα στις 18:24 μας ενημέρωνε πως υπάρχει διόρθωση στο αρχικό τηλεγράφημα όπου με έκπληξη διαπιστώνει κανείς πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν δεν είχε πει τίποτα ούτε για τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά του Αιγαίου και ούτε είχε κάνει λόγο για δημοψήφισμα στη “Δυτική Θράκη”.

Τελικά όλα αυτά τα προκλητικά που φερόταν πως είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το νέο τηλεγράφημα αποδίδονται στον τουρκικό τύπο.