H FIFA θα ορίσει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ

H παγκόσμια ομιοσπονδία προσανατολίζεται σε … 15μελές συμβούλιο
Η FIFA αποφάσισε να ορίσει προσωρινή διοικούσα επιτροπή ή αλλιώς «Επιτροπής εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ μέχρι να εκλεγεί νέα διοίκηση.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία ακύρωσε την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου καθώς δεν αναγνωρίζει πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν με βάση το νόμο και όχι με το καταστατικό της ΕΠΟ και όρισε δική της επιτροπή την οποία ονομάζει «Επιτροπή Εξομάλυνσης» που θα έχει πιθανότατα θητεία τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Η θητεία της δεν έχει ανακοινωθεί, όμως, αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες μας.

Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές της ΕΠΟ δε θα διεξαχθούν άμεσα αλλά κάπου, κάπως, κάποτε εντός του 2017.

Τα πρόσωπα και ο ακριβής αριθμός που θα στελεχώσουν την διοικούσα επιτροπή θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, αλλά είναι δεδομένο ότι η FIFA παίρνει την κατάσταση στα χέρια της προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς παρατράγουδα.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί, ακόμη, εάν η διοίκηση εξομάλυνσης θα έχει εκτελεστική εξουσία σαν να είναι κανονικά εκλεγμένη. Λέγεται ότι στην κίνηση της FIFA περιλαμβάνεται και σχέδιο επιτήρησης της ΚΕΔ με την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή (μπορεί να τοποθετηθεί και δεύτερος), ώστε να λυθεί μια και καλή το ζήτημα με τους ορισμούς των διαιτητών.

Οι εξελίξεις τρέχουν και θα δρομολογηθούν από Δευτέρα. Aναμένεται ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης στην Αθήνα για να υλοποιήσει το πλάνο της FIFA.

Μέχρι να επιλεχθούν τα πρόσωπα της διοικούσας, πάντως, τον έλεγχο της ΕΠΟ θα έχει η υπάρχουσα διοίκηση.

Αυτό επί της ουσίας επιβεβαίωσε και ο Κουτσοκούμνης που ανέφερε στο facebook πως θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες για την επιλογή των ατόμων.