Η SL ζητά ανάκληση εξωδίκου από τη foοtball league

Πήγαν για μαλλί και θα βγουν κουρεμένοι στη football league

Χρήματα από τη Super League διεκδικεί η Football League, αλλά το αποτέλεσμα των κινήσεων δείχνει ότι όχι μόνο δεν μπορεί να ποντάρει στο συγκεκριμένο μέτωπο, αλλά κλείνει και η πόρτα για πιθανή συνάντηση εάν η Ένωση δεν ανακαλέσει το εξώδικο που έστειλε στις 6 Οκτωβρίου! Αυτό αποκαλύπτει στο σημερινό φύλλο η εφημερίδα «Live Sport», η οποία δημοσιεύει την εξώδικη δήλωση της Super League στην Ένωση που φέρει την υπογραφή του προέδρου, Γιώργου Στράτου.

Η Super League στο εξώδικο που έστειλε την Τετάρτη (12/10) χαρακτηρίζει απαράδεκτη, προσβλητική και ανακριβή την από 6/10/16 εξώδικη δήλωση – πρόσκληση που έλαβε και σημειώνει: «Αποκρούουμε ως απαράδεκτη την από 6/10/2016 εξώδικη δήλωση – πρόσκλησή σας. Σας δηλώνουμε ότι ουδεμία συνάντηση μεταξύ μας πρόκειται να πραγματοποιηθεί αν δεν ανακαλέσετε εγγράφως την ως άνω εξώδικη δήλωση – πρόσκλησή σας, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την επίδοση της παρούσης».

Ο συνεταιρισμός ανέφερε ότι τα προηγούμενα έτη, όποτε είχε την οικονομική δυνατότητα συνέδραμε, όχι γιατί είχε τη νομική υποχρέωση, αλλά γιατί: «ανέκαθεν ήταν αίσθησή μας ότι όποτε υπάρχει πλεόνασμα στη Super League είναι καλό να παρέχεται οικονομική ενίσχυση στις ΠΑΕ μέλη της Football League». Παράλληλα υπογράμμισε: «Ο συνεταιρισμός μας με βάση τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου (3479/2006) ανέλαβε το σύνολο των υποχρεώσεών σας προς το Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς Φορείς, αλλά και την ΕΠΟ (αρκετών εκατομμυρίων ευρώ), καταβάλλοντας, τόσο το κεφάλαιο, όσο και προσαυξήσεις 20%. Το σύνολο των εκ λόγω οφειλών σας εξοφλήθηκαν προσηκόντως εκ μέρους μας, την ίδια στιγμή που η Ένωσή σας διατήρησε στο ακέραιο (και δε μοιράστηκε με εμάς) όλες τις απαιτήσεις σας κατά τρίτων.

Παρά, λοιπόν, το ότι, όλα αυτά τα έτη, καταβάλαμε υπέρογκα ποσά παλαιών οφειλών σας προς το Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς Φορείς, αλλά και την ΕΠΟ, επιπροσθέτως, όλως οικειοθελώς και χωρίς να έχουμε καμία νομική υποχρέωση, σας καταβάλαμε (όποτε μπορούσαμε, ήτοι όποτε είχαμε κέρδη) ως οικονομική ενίσχυση και άλλα πρόσθετα ποσά, καίτοι αυτά φαίνεται να προορίζονταν για την κάλυψη ιδιωτικών χρεών σας, για τα οποία ρητά κατά των ως άνω νόμο, μόνη υποχρέωση να τα καλύπτετε είχατε εσείς και όχι η Super League.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα καταβάλουμε δική σας οφειλή προς τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος καθώς μία εκ των οικονομικών ενισχύσεων που σας παρείχαμε (και η οποία προορίζετο για την οικονομική ενίσχυση συγκεκριμένων ετών) την προεξοφλήσατε (απαραδέκτως κατά την άποψή μας) συνάπτοντας σύμβαση εκχώρησης με την εν λόγω τράπεζα».

Ακολούθως η Super League παρουσιάζει την παράγραφο 6 του άρθρου 12 του Ν. 3479/2006 που προβλέπει ότι: «Η Ένωση Α’ Εθνικής Κατηγορίας παρέχει, κατά ρητή πρόβλεψη του καταστατικού της, οικονομικές ενισχύσεις στα μέλη της, καθώς και στους συλλόγους της Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους είτε απευθείας σε αυτούς, είτε μέσω της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ισομερώς. Οι ενισχύσεις αυτές εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της Ένωσης Α’ Εθνικής Κατηγορίας». Με τον τρόπο αυτό αντικρούει το επιχείρημα ότι θεσμοθετείται υποχρέωση ενίσχυσης.

Εκτός των παραπάνω η Super League τονίζει ότι είχε ζημιές και όχι κέρδη κατά τη χρήση 1/7/15 – 30/6/16, οφείλει στα μέλη της περισσότερα από 3 εκ. ευρώ, ενώ δεν έχει βρει ακόμα χορηγό. Χαρακτηρίζει ως προφανή «νομική ακροβασία» το αίτημα της Football League και υπογραμμίζει: «Ζητάτε δηλαδή να προκαλέσουμε ζημιά στα συμφέροντα των ίδιων των μελών του συνεταιρισμού μας και ενώ δεν έχουμε καν πλεόνασμα, να προσφέρουμε δωρεά στα δικά σας μέλη!».

Και το εξώδικο καταλήγει: «Προξενεί εντύπωση ότι, προ ολίγων εβδομάδων, εσείς που τώρα «θυμηθήκατε» το πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει να διαπνέει τις σχέσεις μας, αποστείλατε έγγραφο σε συγκεκριμένη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία με το οποίο εν πολλοίς την καλέσατε να καταλογίσει σε βάρος μας οφειλή δική σας, δήθεν ανήκουσα στην περίοδο προ του 2006 και παρά το ότι η εκκαθάριση και καταβολή των μέχρι τότε οφειλών σας προς το Δημόσιο έγινε και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με ρητή και συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται τόσο στο άρθρο 12 (παρ. 2,3 και 4) του ως άνω νόμου όσο και στην ΚΥΑ (1009260/725/20/0016 (ΦΕΚ Β 171/9.2.2007)».