Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων Οργάνωσε αθλητικές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο ανοίγματος  του  Σχολείου στην τοπική κοινωνία

5 ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ακολουθώντας την παρότρυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων οργάνωσε ποικίλες αθλητικές εκδηλώσεις την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο ανοίγματος  του  Σχολείου στην τοπική κοινωνία,  κλήθηκαν  Ιδιώτες, Φορείς, Συλλόγοι, Σωματεία και Επιχειρήσεις  να συμμετάσχουν στις δράσεις.  Η ανταπόκριση όλων ήταν εκπληκτική και έτσι διοργανώθηκε ένα πρόγραμμα που κάλυπτε πολλά και διαφορετικά αθλήματα.

Η Ημέρα ξεκίνησε με ένα καλό πρωινό που χορηγήθηκε στους μαθητές/τριες από το Εργοστάσιο Γάλακτος και τον φούρνο «Διαλεχτό». Οι μαθητές/τριες  ανάλογα με την ηλικία το φύλο και τα ενδιαφέροντά τους μοιράστηκαν σε ομάδες και άρχισε η δράση. Η Β΄και Γ΄ τάξη με την καθοδήγηση επαγγελματιών προπονητών και παικτών ασχολήθηκαν με το βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο ενώ η Α΄τάξη είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, την ιππασία.

Η επαφή με το άθλημα περιελάμβανε  ίππευση, γνώσεις ιπποκομίας, καθώς και περιποίησης, υγιεινής και σαγής του ίππου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του σχολείου ασχολήθηκαν με το σκάκι.

Οι μαθητές έπαιξαν σκάκι σε γιγάντια επιδαπέδια σκακιέρα και οι ίδιοι ντύθηκαν πιόνια με κατασκευές που δημιούργησαν μόνοι τους. Στο τέλος της εκδήλωσης χόρεψαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς  σε ρυθμούς σύγχρονης μουσικής. Η εκδήλωση τελείωσε με απονομή επαίνων στους συμμετέχοντες.

Οι μαθητές/τριες  υιοθετώντας το σύνθημα της Ημέρας ένοιωσαν τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας γιατί ο Αθλητισμός είναι Δικαίωμα για όλους.

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους:

•    Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου,

•    Αθλητικούς Συλλόγους: ΑΕΤ, Ασκληπιός, Δαναός, Ίκαροι, Πράσινη Γωνιά

•    Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων

•    Σκακιστικό Όμιλο Τρικάλων

•    Ιππικό Όμιλο, «Βουκεφάλας» και ιδιαιτέρως  τον πάτερ Ιωάννη Κοκόρα

•    Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων

•    Φούρνο «Διαλεχτό» Τρικάλων

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του Σχολείου: