Ανακοινώση Γραμμένου κατά Βίκτωρα Μητρόπουλου

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, στρέφεται εναντίον του Βίκτωρα

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γραμμένου:

 

«Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η κίνηση του συστήματος να καθυστερήσει όσο μπορεί μια ηχηρή του ήττα.

Και δυστυχώς για εκείνους, πέτυχαν να μεγαλώσουν την εις βάρος τους διαφορά, αφενός γιατί το ρεύμα νίκης της παράταξής μας δεν μπορεί να ανακοπεί και αφετέρου γιατί αυτές οι ετερόκλητες ξαφνικές συμπορεύσεις αποδεικνύουν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «γλύκα» της εξουσίας και τα προνόμιά της.

Ας μας συγχωρέσει ο κ. Βίκτωρ Μητρόπουλος, μα οι ενέργειές του μόνο αγνές προθέσεις για το ποδόσφαιρο δεν αναδεικνύουν. Ειδικά στο χρονικό σημείο που πραγματοποιήθηκαν – δυο μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα καταδείκνυε την πραγματική δυναμική της παράταξής μας και δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές – αλλά και η αποδοχή της πρότασής του από τους δυο διαιτητές που όρισε η σημερινή Ε.Π.Ο., αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως «άσος στο μανίκι».

Μόνο που αν προσπαθείς να κερδίσεις μια παρτίδα με κρυμμένους άσους, κινδυνεύεις εμπράκτως να αποδείξεις όσα ο κόσμος έχει τούμπανο: ότι είσαι ένας κοινός «χαρτοκλέφτης»!

Η καθυστέρηση των εκλογών, απλά καθυστερεί αλλά δεν ανακόπτει μια μεγάλη νίκη των υγιών δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καταγγέλλουμε δημόσια όποιον εμπνεύστηκε και όποιον εκτέλεσε αυτό το καταδικασμένο σε αποτυχία σχέδιο.

Φανταζόμαστε δε πως τον ίδιο εκνευρισμό αισθάνεται και ο κ. Ελευθεριάδης που πρόσφατα δήλωνε σίγουρος για τη νίκη της παράταξής του. Αναμένουμε λοιπόν και από εκείνον να ταχθεί ενάντια στην κίνηση Μητρόπουλου, αλλά και της Ε.Π.Ο. που την υπέθαλψε. Εκτός αν οραματίζεται μια Ομοσπονδία υποχείριο νομικίστικων τερτιπιών, που θα ενεργοποιεί κατά το δοκούν ανενεργούς νόμους. Μια Ε.Π.Ο. δηλαδή που θα συνεχίσει να μετατρέπει το αυτοδιοίκητο σε πεδίο ανομίας.

Με εκτίμηση,
Βαγγέλης Γραμμένος».

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας αναφέρθηκαν εξέφρασαν την απορία τους πως ο κ. Κοντονής γνωρίζει ποιος ψήφισε τι στο διαιτητικό δικαστήριο και σημειώνουν ότι αποδέχεται κατά το ήμισυ την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου και δεν αναφέρεται στην εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με παλιότερους νόμους γιατί γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε την καταστροφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η θέση της ΕΠΟ αναφέρει:

“Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου είναι το ανώτατο εγχώριο ποδοσφαιρικό δικαστικό όργανο το οποίο λειτουργεί εντός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Όπως είναι γνωστό στην σύνθεσή του συμμετέχουν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί και διαιτητές, που επιλέγονται από τους εκάστοτε διαδίκους.

Σε κάθε σύνθεση που εξετάζει τις όποιες υποθέσεις συμμετέχουν τρεις τακτικοί δικαστές και δύο διαιτητές από κάθε διάδικο, μέσω της υπάρχουσας λίστας, που είναι από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του οργάνου αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Ο τρόπος λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου καθορίστηκε εξ’ αρχής, και εξακολουθεί να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, από τους τακτικούς δικαστές.

Όπως σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις που εξετάστηκαν και εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, οι συνεδριάσεις του διεξάγονται χωρίς την παρουσία των διαδίκων ή των πληρεξουσίων δικηγόρων. Ουδέποτε και σε καμία εκδοθείσα απόφαση που έχει ληφθεί κατά πλειοψηφία δεν έχει ανακοινωθεί, όπως προβλέπει ο τρόπος λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, ποιο μέλος του ψήφισε υπέρ ή κατά κάποιας απόφασης.

Συνεπώς, προκαλεί τεράστια εντύπωση το πώς ο κ. Κοντονής γνωρίζει και μάλιστα ανακοινώνει με επισημότητα τι ακριβώς ψήφισαν τα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου στη συγκεκριμένη υπόθεση. Προφανώς η ενημέρωση και η γνώση του για την εσωτερική λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου προκύπτει από την ανάγκη του να απολογηθεί σε αυτούς που κατέστρεψε και άδειασε με τις ενέργειές του, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θεωρούσαν βέβαιη την… άλωση της ΕΠΟ.

Ενέργειες που επιβεβαιώνονται πλήρως και από τη σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία αποδέχεται κατά το ήμισυ την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το τμήμα της που αφορά στον διορισμό διοικούσας επιτροπής, αλλά όχι και το υπόλοιπο περί εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ με παλαιότερους και ανενεργούς αθλητικούς νόμους, αφού ξέρει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η αντίδραση εκ μέρους των FIFA & UEFA θα ήταν ακαριαία και συνάμα καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.