Καστρίτης: «Είδαμε πράγματα που θέλουν βελτίωση»

14650332_1109887592452550_2798442405457707_n

 

Στάθηκε και στον τραυματισμό Σανικίντζε όπως και ο Πρίφτης

Αναλυτικά: «Καλή χρονιά και καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες και πάνω από όλα υγεία για όλους τους αθλητές. Δυστυχώς αυτή την στιγμή μας στενοχωρεί και μας ανησυχεί και εμάς ο τραυματισμός του Σανικίντζε και θέλουμε ως ομάδα να ευχηθούμε περαστικά, να μην είναι σοβαρό και πολύ γρήγορα να επανέλθει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, ο Άρης επέβαλε από το ξεκίνημα ξεκάθαρα τον ρυθμό του και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι δικαιότατα νικητής. Το σημαντικό για την δική μας ομάδα και αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε κάποια πράγματα σε εφαρμογή στο παρκέ. Κάποια από αυτά μας άρεσαν. Είδαμε πολύ περισσότερα σε πράγματα που χρήζουν βελτίωσης και σε αυτόν τον άξονα θα κινηθούμε δουλεύοντας σκληρά όλες τις επόμενες εβδομάδα, προκειμένου να φτάσουμε στον απαιτούμενο βαθμό ομοιογένειας, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας στο πρωτάθλημα».

Από πλευράς παικτών, ο Γιάννης Καραθανάσης δήλωσε: «Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ στις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να φανούμε ανταγωνιστικοί. Ξέραμε με ποια ομάδα παίζουμε και τι μπορούμε να περιμένουμε. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια. Προσπαθήσαμε από το πρώτο δεκάλεπτο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πάνω από όλα προσπαθήσαμε στην άμυνα. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πιστεύω πως αυτό συνέβη επειδή είμαστε νέα ομάδα. Ουσιαστικά το ρόστερ διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα, οπότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Πάτρα στην έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό».

Πρίφτης: “Δύο όψεις το πρωτάθλημα”

Μιλώντας μετά την  νίκη επί των Τρικάλων, ο Έλληνας προπονητής του Άρη Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό και αμυντικά και επιθετικά. Ήμασταν πολύ παραγωγικοί. Είχαμε ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν σοβαροί. Το χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και πολλά λάθη. Είναι βέβαιο ότι αυτά τα δύο πρέπει να τα διορθώσουμε. Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Κρατάμε τη νίκη. Πολλές φορές ενστικτωδώς υποτιμάς την συνέχεια του παιχνιδιού όταν έχεις χτίσει μια μεγάλη διαφορά. Και εκεί είναι το ζητούμενο για εμάς, ότι πρέπει αυτή την σταθερότητα και αυτή την σοβαρότητα να την διατηρούμε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτή την στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό τραυματισμό. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα δυστυχώς. Θα το διαχειριστούμε ανάλογα και θα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Όταν ένας παίκτης φεύγει με το φορείο είναι κάτι σημαντικό. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αυτή την στιγμή. Ζω αυτό που έχει συμβεί και φυσικά θα πρέπει να το διαχειριστούμε ως ομάδα. Ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι έχει ακριβώς. Νομίζω πως είναι περιττό να πούμε πως έχει κάτι σοβαρό. Απλώς δεν ξέρουμε σε τι έκταση θα είναι αυτό το σοβαρό.

Είναι πολύ θετικό το ότι ήταν σήμερα εδώ ο Νίκος Γκάλης. Για εμένα προσωπικά όταν τον είδα να μπαίνει στο γήπεδο ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη και ήταν πολύ θετικό και για την ψυχολογία μας και τον θέλουμε κοντά μας. Εκφράζοντας όλους θέλουμε πολύ να τον ξαναδούμε σε κάποιο παιχνίδι ή και σε περισσότερα ματς. Μου ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη.

Όσον αφορά στον Μάικλ Τζένκινς, ανέφερε για την κατάστασή του: «Ο Τζένκινς δεν έχει κάτι σοβαρό. Πιστεύω πως από βδομάδα θα είναι μαζί μας στην προπόνηση. Έκανε χθες μαγνητική και ήταν καθαρή».

Από πλευράς παικτών, ο Θοδωρής Ζάρας τόνισε: «Να ευχηθώ καλή χρονιά και καλή σεζόν. Εύχομαι ο Σάνι να επιστρέψει γρήγορα γερός. Όσον αφορά στο ματς ξεκινήσαμε θετικά το πρωτάθλημα. Θα σταθώ στο σε τι χρειαζόμαστε βελτίωση… Από την στατιστική που είδα, κάποια επιθετικά ριμπάουντ ίσως να τα γλιτώναμε. Και κάποια εύκολα λάθη που κάναμε σήμερα, αλλά και στο προηγούμενο ματς και δώσαμε εύκολα καλάθι στον αντίπαλο».