Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

To πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στην Ιαπωνία

Ο πιο έντονος ανταγωνισμός για τα «Ασημένια Βέλη» αναμένεται να έρθει και πάλι από τη Red Bull, ενώ η Ferrari αναζητεί ακόμη την πρώτη της νίκη στη χρονιά. Η πίστα της Σουζούκα είναι γνωστή για την καταπόνηση που προκαλεί στα ελαστικά. Για το φετινό αγώνα, η Pirelli έχει φέρει και πάλι τις ίδιες γόμες που είχε και στο προηγούμενο Γκραν Πρι της  Μαλαισίας (σκληρή, μέση και μαλακή).

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του το Σαββατοκύριακο του αγώνα, είναι ο καιρός, καθώς υπάρχει πιθανότητα βροχών, ακόμα και καταιγίδων, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στις 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένη στο στούντιο, η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.