Αναστάτωση στα σωματεία με το δημοτικό «χαράτσι»

81-800x430

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος διεκδικεί χρήματα για την χρήση των γηπέδων

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Τρικαλινά σωματεία που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την χρήση των γηπέδων. Ποσό που ξεκινάει από τις 2.500 ευρώ και ανεβαίνει μέχρι και κάμποσες χιλιάδες ευρώ για σωματεία που χρησιμοποιούν πολλές ώρες τα γήπεδα.

Μιλώντας το πρωί στον FM 100 η αρμόδια αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Γάλλου –Δαλκαφούκη επισήμανε πως από την στιγμή που τα ποσά βεβαιώθηκαν πρέπει να εισπραχτούν και πως το μόνο που μπορούν να κάνουν τα σωματεία είναι να προσφύγουν δικαστικά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παπαθανασίου τόνισε πως είναι απαράδεκτο σωματεία με ελάχιστους πόρους που προσπαθούν με προσωπικές θυσίες των παραγόντων τους να τα βγάλουν πέρα να καλούνται να πληρώσουν τέτοια ποσά. «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός οδηγείται σε αφανισμό» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κ. Δαλκαφούκη να πάρει πίσω την απόφαση.

Ο Στέφανος Παιδής πρότεινε πως μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει σε επιχορήγηση οικονομική όλων των σωματείων όπως προβλέπεται και από τον ετήσιο προυπολογισμό και αυτά τα χρήματα να τα «κλείσει» με τις οφειλές ώστε να είναι λογιστικά εντάξει.

Λάβρος ήταν και ο Τάκης Πολυγένης. Ο ιστορικός παράγοντας του Τρικαλινού μπάσκετ είπε: «Ντρέπομαι για τον Παπαστεργίου αν και τον έχω ξάδελφο. Έχει κακούς συμβουλάτορες. Κρατάμε με το ζόρι τις ομάδες ενεργές, φέρνουμε παιδιά στο γήπεδο και θα οδηγηθούμε σε αναστολή όλων των δραστηριοτήτων μας αν επιμείνει στην είσπραξη των χρημάτων αυτών» είπε χαρακτηριστικά.