Την Κυριακή η «Ανάβαση Ελάτης 2016″

Με μεγάλη συμμετοχή  ποδηλατικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

 

Με αρωγούς τον Δήμο Πύλης  και χορηγούς, ο στόχος της διοργάνωσης είναι διπλός. Από την μία έχουμε την ποδηλατική ανάπτυξη του Νομού μέσω  των αγώνων, και από την άλλη την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Σε όλη την Ευρώπη οι ποδηλατικοί αγώνες δρόμου εκτός από τον αγωνιστικό τους χαρακτήρα προσφέρουν στους θεατές και την δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών στις περιοχές όπου διεξάγονται. Ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι ποδηλατικοί αγώνες μπορούν και καλύπτουν μεγάλες περιοχές κυρίως μέσα στην φύση. Με  έναν ποδηλατικό αγώνα που έχει υψηλό επίπεδο οργάνωσης και καλύπτεται από ειδικευμένους  κάμεραμαν – φωτογράφους,  γίνετε η καλύτερη διαφήμιση για τουριστικά θέρετρα.

2

Ο Δήμος Πύλης  αθλοθέτης της Ανάβασης Ελάτης, θα προσφέρει τα έπαθλα (κύπελλα – μετάλλια) στους νικητές.

Ο σύλλογος επαγγελματιών του ορεινού όγκου Τρικάλων «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» θα προσφέρει δώρα(διαμονή – διατροφή) στους 6 καλύτερους ποδηλάτες  ως έπαθλα.  Και η εταιρία Mymeli παραγωγός Δημήτρης Τσαμπάζης,  μέλι σε όλους τους νικητές των  μεγάλων κατηγοριών.

Τα νούμερα πλάτης των αθλητών είναι προσφορά από την εταιρία 3G ψηφιακές εκτυπώσεις 3ο χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 09/10/2016. Ώρα λειτουργίας γραμματείας: 09:30’.  Ώρα έναρξης αγώνων: 10:30΄

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:

Έξω από το Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων. Από αυτό το σημείο θα γίνουν και οι εκκινήσεις για όλες τις κατηγορίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

09:30’ έναρξη γραμματείας, κατάθεση δελτίων, εγγραφές, παραλαβή αριθμών αγώνα.

10:00’ σύντομο τεχνικό συνέδριο με τους εκπροσώπους των ομάδων και χαιρετισμός στους αθλητές και συνοδούς από τον Δήμαρχο Πύλης.

 10:30΄ Μίνι μικρά – μεγάλα, απόσταση αγώνα 2,7 km. Τα πρώτα1,3 km θα είναι προεκκίνηση,  μόνο για τις κατηγορίες ΜΙΝΙ.

11:00’ Παμπαίδες – Πανκορασίδες – Κορασίδες, απόσταση  3,9km.

12:00’ Εκκίνηση  του αγώνα «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2015», απόσταση 12,9 χιλιόμετρα.  Προσοχή!!! στο 3,9km  θα έχουμε ενδιάμεσο σπριντ ανάβασης. Τερματισμός του αγώνα,  θα γίνει στην Ελάτη Τρικάλων.

13:45  απονομές σε όλες τις κατηγορίες. Στην Ελάτη Τρικάλων

3

Περισσότεροι από 150 ποδηλάτες αναμένονται να διεκδικήσουν την νίκη σε όλες τις κατηγορίες. Η Ανάβαση Ελάτης είναι  μία από τις γρηγορότερες ποδηλατικές αναβάσεις δρόμου της Ελλάδας, αφού η μέση κλήση του οδοστρώματος δεν ξεπερνάει το 6%. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη, οι πολύ καλά προπονημένοι αθλητές σε τέτοιες χαμηλές κλήσεις ανεβάζουν συνεχώς τον ρυθμό με επιθέσεις, βάζοντας σαν στόχο την νίκη. Φέτος στην Ανάβαση Ελάτης δίπλα στα μεγάλα ποδηλατικά ονόματα που θα συμμετάσχουν, μπορούν να λάβουν μέρος και απλοί πολίτες –  χομπίστες  ποδηλάτες χωρίς αγωνιστικό δελτίο δηλώνοντας συμμετοχή για την κατηγορία ΟΠΕΝ. Βασική προϋπόθεση να έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην προκήρυξη του αγώνα (εκδήλωση στο facebook)

https://www.facebook.com/events/312223905836109/