Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Football League » Σφακιανάκης: «Με τη βοήθεια του Χάρι Πότερ ψαχνω έσοδα»

Σφακιανάκης: «Με τη βοήθεια του Χάρι Πότερ ψαχνω έσοδα»

f789ed8b74eb475e0c618689f49640b5_LΟ πρόεδρος της Football League, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3.

Αρχικά ο πρόεδρος της Football League είπε χαριτολογώντας: «Κύριοι, αναζητώ έσοδα με τη βοήθεια του Χάρι Πότερ». Στη συνέχεια μίλησε:

Για τα οικονομικά προβλήματα της Football League: «Στείλαμε σήμερα εξώδικο στη Σούπερ Λίγκα, έχουμε κάνει επαφές με τη τηλεόραση και έχουμε αναστείλει το πρωτάθλημα, αυτό είναι το τρίπτυχο».

Για τη διαμάχη με τη Super League: «Υπάρχει μια νομοθετική υποχρέωση από την οποία απέχει προκλητικά η Super League, η οποία παίρνει κανονικά τα χρήματα από όλα τα έσοδα. Δικαίωμα συμμετοχής στα έσοδα έχει και η Football League. Το ποσοστό δεν προσδιορίζεται και είναι διαπραγματεύσιμο. Εδώ όμως, δεν υπάρχει η πρόθεση ούτε για αυτό το διάλογο. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα θα είχε αρχίσει το πρωτάθλημα».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Football League: «Υπάρχουν τρία συνδρομητικά κανάλια, ο ΟΤΕ, η Nova και η… ΕΡΤ. Η σύμβαση με τον ΟΤΕ έχει λήξει από τον Ιούνιο, με τη Nova διαπραγματευθήκαμε, όμως φθάσαμε σε ένα επίπεδο που δεν είναι ικανοποιητικό και η ΕΡΤ ζητά ένα αγώνα κάθε αγωνιστική. Εκεί πάνω διαπραγματευόμαστε, να πάρει η ΕΡΤ τον ένα αγώνα και αν είχαμε άλλο ένα έσοδο θα είχε αρχίσει το πρωτάθλημα, όμως η άρνηση της Super League μας ανάγκασε να αναστείλουμε το πρωτάθλημα.

Υποχρέωση δεν έχουν μόνο οι 16 ομάδες της Super League, τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και οι ομάδες της Football League. Αυτή την ενότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν την κατανοεί κανείς από την Super League. Οκτώ ομάδες κάθε χρόνο αλλάζουν status, τέσσερις ανεβοκατεβαίνουν από την Super League στη Football League και άλλες 4 από την Γ’ Εθνική. Το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο και αυτή η αντίληψη δεν έχει γίνει κατανοητή».

Για την συνάντηση που θα έχει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή: «Θα συζητήσουμε την όποια δυνατότητα έχει θεσμικής παρέμβασης».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες των ομάδων της Football League: «Έχω την αίσθηση ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα κατανοηθεί το πρόβλημα. Με τη Super League είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε κάποιες αξιώσεις, για να αρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η μία πηγή εσόδων, η άλλη θα ήταν ο ΟΠΑΠ που αρνείται και δεν έχει κινητοποιηθεί ούτε για το πρωτάθλημα Νέων που κάθε χρόνο το επιχορηγούσε. Εγώ πώς θα κάνω πρωτάθλημα Νέων; Θα επιβαρυνθούν οι ΠΑΕ που δεν έχουν έσοδα, έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους, κάνουν φιλικά και έχουν έξοδα; Ε, δεν είναι έτσι…

Η Super League έχει έσοδα 30,40,50 εκ. ευρώ, ακόμη και ο ΟΠΑΠ της έκανε πρόταση. Έναν διάλογο θέλουμε που να μην είναι αυτοσκοπός η άντληση πόρων σήμερα, αλλά να υπάρχει διαχρονικότητα, αυτό επιδιώκω, αυτό αναζητώ».

Για το τι ποσό αναζητά για χορηγία η Football League: «Το 3% από αυτό που ζητά η Super League, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εμπορικές ομάδες στη κατηγορία. Τι να σας πω, με τη χορηγία μιας ομάδας της Super League, οι ομάδες της Football League λύνουν τα προβλήματα τους».

πηγή: mikriliga.com

Συντάκτης

Άρθρα : 16690
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top