ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάρλοτ

Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι δρόμοι της πόλης Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, με την κατάσταση να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από πυροβολισμό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τη δεύτερη νύχτα χάους, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά, την Τρίτη.

Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό για άλλο ένα βράδυ στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, με μονάδες της Εθνοφρουράς και της πολιτειακής αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κοινωνική αναταραχή.

2016 09 22T041016Z 2044175534 S1BEUCRUUIAC RTRMADP 3 USA POLICE

Πηγή:REUTERS/Jason Miczek

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Πατ μακΚρόρι έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι κηρύσσει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Για την κατάσταση ενημερώνεται διαρκώς και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς.

2016 09 22T041006Z 1337469790 S1BEUCRUTYAA RTRMADP 3 USA POLICE

Πηγή:REUTERS/Jason Miczek

Σύγχυση επικράτησε και με την κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή που τραυματίστηκε από πυρά, με τις αρχικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι νεκρός, όμως νεότερες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν ότι νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.