Προκρίθηκαν Δούκας, Προμηθέας, Πανιώνιος

Alexis+Kiritsis

 

Με δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκε το Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ.

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε χωρίς αμφιβολία ο Δούκας, ο οποίος επικράτησε (74-73) του Λαυρίου που παίζει μία κατηγορία πάνω. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν τρόμαξε, έχει άλλωστε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό ρόστερ και πήρε την σπουδαία νίκη που την κρατά στον θεσμό.

Στα Τρίκαλα είχαμε τη μεγαλύτερη μονομαχία της ημέρας. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 17-32, έκανε τρομερή αντεπίθεση και βρέθηκε στο +13 (61-48), όμως στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει και τη νίκη. Ο Προμηθέας Πάτρας απάντησε με δικό του εξαιρετικό διάστημα και επικράτησε στο καλάθι (67-70) με αποτέλεσμα να συνεχίζει στον θεσμό. Ο Νίκος Γκίκας πέτυχε το μεγάλο τρίποντο για το 67-68, πριν αστοχήσουν οι γηπεδούχοι στη δική τους επίθεση και πετύχει ο Προμηθέας βολές για το τελικό σκορ.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του είχε εύκολο έργο κόντρα στους Μαχητές Δόξα Πευκών. Οι “Κυανέρυθροι” ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 6-22, ενώ το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε να προηγούνται με 18-37, με τους Μαχητές να μην καταφέρνουν ουσιαστικά να φανούν ποτέ απειλητικοί και την ομάδα του Νίκου Οικονόμου να παίρνει τη νίκη με 76-55.

Στην Κρήτη, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, είδε το Ηράκλειο να ξεφεύγει με 16-9 στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του (17-20). Οι Πελοποννήσιοι διατήρησαν έκτοτε σταθερά ένα προβάδισμα κοντά λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τους 10 πόντους, ξεφεύγοντας με 38-54 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Στην Θεσσαλονίκη, ο Ηρακλης υποδέχθηκε την Κύμη, φτάνοντας κοντά σε μία επική ανατροπή. Η Κύμη έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, αφού ξέφυγε με 10-21 στο φινάλε της πρώτης περιόδου και με 14-38 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το φινάλε της τρίτης περιόδου την βρήκε να προηγείται με 41-57. Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο υπέστη καθίζηση, με τον Ηρακλή να μειώνει σε 61-67 στο 38′, αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο.

Ο Αίολος Αστακός, από την πλευρά του, τα βρήκε σκούρα απέναντι στον αξιόμαχο (όπως πάντα) Αμύντα, αλλά κατάφερε να τον “λυγίσει” και να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας

Μαχητές Δόξας Πεύκων – Πανιώνιος 55-76

Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνο 31-93

Ηράκλειο – Κόροιβος 60-70

Δούκας – Λαύριο 74-73

Τρίκαλα – Προμηθέας Πάτρας 67-70

Αίολος Αστακού – Αμύντας 79-69

Καβάλα – Απόλλωνας Πάτρας 61-65

Ηρακλής – Κύμη 69-73