Στην Κωνσταντινούπολη το Final 4 της Ευρωλίγκα

5AF871CE543A0FA9EA2FD5F229FB8965Η Κωνσταντινούπολη ήταν η επιλογή της Euroleague

 

Στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ της Euroleague τον ερχόμενο Μάιο. Η ανακοίνωση της έδρας διεξαγωγής της καταληκτικής φάσης για τη σεζόν 2016-17 είναι απλά και μόνο θέμα χρόνου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, είχε δηλώσει στο ΟΑΚΑ, κατά την παρουσία του στο τουρνουά προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη “Diamonds are forever” πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τόσο το φάιναλ φορ του 2017 όσο και του 2018.

Το πρώτο φάιναλ φορ με το νέο σύστημα διεξαγωγής, πάντως θα πραγματοποιηθεί στην πόλη, όπου ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Euroleague για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το 2012.

Αυτό που απομένει να αποσαφηνιστεί είναι ποιο κλειστό της Πόλης θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ. Το Σινάν Ερντέμ ή η έδρα της Φενερμπαχτσέ “Ulker Sports Arena”;

Η Κωνσταντινούπολη ήταν η επιλογή της Euroleague εξ αρχής, αλλά οι τρομοκρατικές επιθέσεις και η απόπειρα πραξικοπήματος ώθησαν τους διοργανωτές να αναζητήσουν άλλες επιλογές.

Μόσχα και Βελιγράδι ήταν στους βασικούς υποψήφιους, αλλά όπως διέρευσε στη Euroleague αποφάσισαν να εμπιστευθούν τους Τούρκους για την ομαλή διεξαγωγή του φάιναλ φορ.