Πρεμιέρα για την Foundas Basketball Academy

21352

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο αρχηγός και ο αδελφός του ίδρυσαν νέα Ακαδημία στην πόλη.

Στον χώρο του καταστήματος seven ο πρώην αρχηγός της ομάδας μπάσκετ των Τρικάλων BC Γιώργος Φούντας και ο αδελφός του Φούλης επίσης παίκτης του μπάσκετ παρουσίασαν τη νέα τους προσπάθεια στα μπασκετικά δρώμενα με την ίδρυση ακαδημίας για την εκμάθηση των μυστικών του μπάσκετ σε μικρούς αθλητές .

Ο Γιώργος Φούντας δήλωσε : «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα γιατί είναι ένας από τους χορηγούς της ομάδας. Στόχος της ακαδημίας είναι να δώσουμε στα παιδιά όλα όσα έχουμε μάθει και να τα βοηθήσουμε με την εμπειρία μας που έχουμε από τις χαμηλές, μέχρι και της ψηλότερες κατηγορίες. Θέλουμε να καταλάβουν το παιχνίδι, να βγάλουμε σωστούς χαρακτήρες, να διασκεδάζουν και να περνάνε καλά. Θέλουμε να «φέρουμε» τα παιδιά στο γήπεδο από τις μικρές ηλικίες και αν τους αρέσει και μπορούν να προχωρήσουν στην ζωή τους. Η ακαδημία είναι οργανωμένη με πλήρες τιμ , γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, ορθοπεδικούς, συνεργάζεται με άλλες ακαδημίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ακόμα και στην Αμερική. Σαν πρώτη χρονιά θα υπάρχει η πρώτη ομάδα που θα συμμετάσχει στο Β΄ τοπικό, αλλά από εκεί και πέρα θέλουμε τα επόμενα χρόνια να βγάλουμε αθλητές και να επανδρώσουμε την πρώτη ομάδα της πόλης με Τρικαλινά παιδιά. Προπόνηση στην ομάδα θα κάνουμε εγώ και ο αδερφός μου Φούλης. Από εκεί και πέρα θα έρχονται προπονητές κατά διαστήματα αξιόλογοι από την Θεσσαλία αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και παίκτες.»

Από την μεριά του ο Φούλης Φούντας τόνισε : «Βασικός στόχος της ομάδας είναι να διασκεδάσουν τα παιδιά να περάσουν καλά και πηγαίνοντας σπίτι τους να πούνε πως σήμερα έμαθαν δύο πράγματα, καθώς πλέον ο χρόνος είναι περιορισμένος για αυτά και δεν έχουν την δυνατότητα αυτή. Επειδή η ακαδημία είναι καινούργια θέλει τον χρόνο της. Όλοι οι   άνθρωποι της ακαδημίας θα είναι κοντά στα   παιδιά με στόχο να μπουν οι  βάσεις για κάτι καλύτερο, γιατί δεν είναι πυροτέχνημα αυτό που έγινε για ένα χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που θα είναι κοντά μας και θα μας βοηθήσουν.»