O Bαζάκας βλέπει πεντάδα και Καλλονή

b1fc9a96f6c446ed43d3c65789c75064_91524

 

Ο τεχνικός της Καλλονής μίλησε για το πρωτάθλημα

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ Καλλονής, Γιώργος Βαζάκας. Μίλησε για το φιλικό της ομάδας της Λέσβου με τον ΟΦΗ, την προσπάθεια να ξεπληρωθούν τα χρέη μέσω της μείωσης του μπάτζετ και, φυσικά, τον στόχο των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, τόνισε ότι η 5άδα ΟΦΗ, Άρη, Απόλλωνα, Τρικάλων και Λαμίας θα «σπάσει» και ζήτησε να μην ξεγράφουν την ΑΕΛΚ.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τη νέα προσπάθεια της Καλλονής:
«Η Καλλονή χτίστηκε κάτω από το μηδέν. Αν ο κύριος Μιχαλάκης δεν έπαιρνε την απόφαση να συνεχίσει, είχε κουραστεί, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Πήρε μια ομάδα από τα τοπικά και την ανέβασε στη Σούπερ Λιγκ. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, η ομάδα έπεσε και με την πτώση πρέπει να υπάρχουν γερά πόδια για να σταματήσεις την κατηφόρα. Η ομάδα είχε αιμορραγήσει οικονομικά, χτίσαμε μια ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει και παράλληλα να ξεπληρωθούν τα παλιά χρέη».

Για τους στόχους της ομάδας του:
«Ο πρώτος στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα. Γνωρίζω καλά το πρωτάθλημα, γιατί όταν έχεις τα χρήματα τότε μπορείς να πάρεις πολλούς παίκτες και μεγάλης αξίας, ώστε να μπορέσεις να είσαι φαβορί. Η ομάδα επένδυσε πάνω σ’ εμένα, ώστε να πάρουμε πολλά νέα παιδιά και να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο, τον Δεκέμβρη να δούμε πού είναι η ομάδα και τότε θα οριοθετήσουμε τους στόχους μας.

Μπορεί να λέγονται πέντε ομάδες ως φαβορί, όμως να μην βγάλουν απ’ έξω την Καλλονή. Παίξαμε με μια καθαρή και υγιής ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ που πάει για την άνοδο. Όσο είχαμε την δύναμη, είδατε μια σφιχτή ομάδα που να έχει το θάρρος και το θράσος για να κερδίσει τον ΟΦΗ».

Για τις πέντε ομάδες που στοχεύουν στην άνοδο:
«Θα δείτε ότι αυτή η πεντάδα θα σπάσει. Ίσως αυτοί που μιλάνε πολύ δεν ξέρουν καλά την κατηγορία. Θα δείτε στις πρώτες αγωνιστικές ότι θα έρθουν αποτελέσματα που δεν τα περιμένετε».

Για τον Άρη:
«Ο Άρης εμφανίζεται και λέει επειδή πήραν μεγάλα ονόματα, είμαστε το πρώτο φαβορί. Μπορεί στα χαρτιά να λέει ότι είναι πρώτο φαβορί, αλλά στο γήπεδο θα είναι διαφορετικά. Θα πάει σε έδρες που δεν θα του χαριστεί τίποτα».

Για τον ΟΦΗ:
«Ο ΟΦΗ έχει σεμνότητα ως ομάδα. Δεν παίζει ρόλο μόνο το μεγάλο όνομα. Είναι το όπλο του. Έχει λαό, θυμάμαι ότι όταν είχα έρθει ως αντίπαλος με τα Τρίκαλα, είχε 7.000 κόσμο και νόμιζες ότι παίζεις μπροστά σε 40.000».

Για το γεγονός ότι παρακολουθεί τον ΟΦΗ:
«Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που τη συμπαθεί και την εκτιμά όλη η Ελλάδα. Έχει την δική της χάρη ως ομάδα. Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν μπορώ να μην παρακολουθώ τον ΟΦΗ. Ήταν περαστικός από την Γ’ Εθνική και αξίζει να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ. Είναι μια ομάδα που την εκτιμώ πολύ. Ποιος δεν θέλει να δουλέψει στον ΟΦΗ; Πείτε μου έναν προπονητή που έχει φιλοδοξίες και δεν θέλει να δουλέψει στον ΟΦΗ».

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια:
«Ο Νίκος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Έχει διατελέσει προπονητής και έχει την εμπειρία να είναι προσγειωμένος, ταπεινός και βλέπει ξεκάθαρα τα πράγματα».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ:
«Ένα μεγάλο προσόν του κόσμου του ΟΦΗ είναι ότι ξέρει ποδόσφαιρο. Είδε μπάλα σε πολύ υψηλό επίπεδο και εκτίμησε την προσπάθεια που έκαναν οι δικοί μου παίκτες όπως και εκείνοι του ΟΦΗ. Για τα δεδομένα της εποχής έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για την εικόνα που αποκόμισε από τον ΟΦΗ:
«Μου άρεσε που ο ΟΦΗ δεν μας αντιμετώπισε με υπεροψία, γιατί βρήκε μια ομάδα με 20χρονα παιδιά. Ο ΟΦΗ ήθελε να δείξει ότι είναι ΟΦΗ. Έπαιξε σαν ΟΦΗ. Ακόμα και που ήταν φιλικό παιχνίδι. Παρότι εμείς δεν είμαστε σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, ο ΟΦΗ ήταν πολύ σοβαρός. Οι παίκτες του προσπάθησαν να ανταποκριθούν σε αυτά που τους ζήτησε ο προπονητής τους».

Για την δολοφονική επίθεση στην κλήρωση της Football League:
«Η λέξη που ταιριάζει είναι η λέξη ντροπή. Κάποιοι τους έβαλαν και τα έκαναν αυτά. Δεν πήγαν 10 άτομα στα καλά καθούμενα για να κάνουν επεισόδια. Αυτοί που κρύβονται από πίσω, δεν μπορούν να είναι αόρατοι και εξυπηρετούν συμφέροντα. Τώρα για ποιον λόγο; Αυτά πρέπει να τα κάνουν εκείνοι που είναι η δουλειά τους. Εμείς πρέπει να μιλάμε με την γλώσσα της αλήθειας και όλοι οι άλλοι πρέπει να βρουν αυτά τα άτομα και από που υποκινούνται».πηγη  finews