Συνάντηση Ολυμπιονικών με τον Πρόεδρο

Κορακάκη, Παπαχρήστου, πανιά και κουπιά στον Παυλόπουλο

FE99458E6A01193BEFC199D3022355D8

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Αννα Κορακάκη, η οποία συνοδευόταν από τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο ιστιοπλόος Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατετάγη 5ος στα RS:X, η Βούλα Παπαχρήστου (8η στο τριπλούν) και οι Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου, μέλη της τετρακώπου ελαφρών βαρών, που κατετάγησαν στην 6η θέση.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας, Χρόνης Βλασταρίδης, και ο ομοσπονδιακός προπονητής ιστιοπλοϊας, Γιώργος Καραγιώργος.

Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΣκΟΕ) και αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Παύλος Κανελλάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», καθώς είχε προγραμματισμένο ταξίδι.

«Εκφράζετε την αριστεία. Είστε ζωντανό παράδειγμα και αποτελείτε σύμβολο της αριστείας. Οταν σας λέω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, θέλω να ξέρετε ότι είναι αλήθεια» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Ολυμπιονίκες. Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές ζήτησαν την αρωγή της Πολιτείας, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Παυλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στις ειλημμένες υποχρεώσεις του και τον περιορισμένο χρόνο, εξηγώντας πως «σημασία δεν έχει το πότε βρισκόμαστε, αλλά το ότι βρισκόμαστε».

Συνεχίζοντας τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ολυμπιονίκες για τρεις λόγους: Για αυτό που πετύχατε, για αυτό που καταφέρατε στην ουσία και για αυτό που εκπροσωπείτε. Αναλύοντας το τρίπτυχο υπογράμμισε απευθυνόμενος στους Έλληνες Ολυμπιονίκες:

«Είστε σύμβολο. Γεμίσατε υπερηφάνεια και ελπίδα στον τόπο. Είναι αλήθεια πως ξεχνάμε ότι ένας αθλητής, όταν σβήσουν τα φώτα, έχει μπροστά του μια ζωή. Και έχει καταθέσει χρόνο και κόπο στον αθλητισμό, όταν ένας άλλος νέος ήταν συγκεντρωμένος στα μαθήματα και τις σπουδές του. Η Πολιτεία δεν μπορεί να αγνοήσει τους κόπους και το χρόνο που διέθεσε ένας αθλητής. Συνεχίστε… μην το βάζετε κάτω».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνομίλησε για περισσότερη από μισή ώρα με τους Ολυμπιονίκες και τους προπονητές τους, ανταλλάσσοντας απόψεις για όσα θέματα τους απασχολούν.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, έκανε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα γραφειοκρατίας. Αυτά αν μπορούσαμε να λύσουμε!». Από την πλευρά του, ο Ισίδωρος Κούβελος είπε απευθυνόμενος στον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο: «Να επενδύσουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Η Άννα Κορακάκη δήλωσε: «Και εγώ και οι υπόλοιποι αθλητές που δεν είχαμε παραβρεθεί στην πρώτη συνάντηση συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ηταν τιμητικό για όλους μας που βρεθήκαμε σήμερα εδώ.

Εχω να πω μόνο ότι συμφωνώ με τη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο ότι η Πολιτεία οφείλει να κάνει όσα υπόσχεται να κάνει και είναι αναγκαίο να κάνει τόσο για όλους όσοι ασχολούμαστε σε επίπεδο αθλητισμού και πρωταθλητισμού στη χώρα ήδη, αλλά κυρίως για όσα παιδιά θέλουν να στραφούν τώρα στον αθλητισμό.

Νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Φυσικά, όπως δήλωσα και χθες, στο μέτρο των περιορισμένων δυνατοτήτων της Πολιτείας. Οσα μπορεί να κάνει να τα κάνει. Ολοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε απόλυτα τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Θεωρώ ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξεις… ελπίζω τουλάχιστον και θα δείξει το μέλλον».

Κλήθηκε εν συνεχεία να αποκαλύψει κάποια από τα θέματα που συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απάντησε: «Μιλήσαμε γενικότερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο τα δικά μου προβλήματα. Το θέμα των υποδομών αφορά σχεδόν όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα. Ηταν γενικότερη και ευρύτερη η συζήτηση όσον αφορά στις υποδομές.

Τώρα σκέφτομαι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα βρίσκομαι εκεί 4-10 Οκτωβρίου». Ρωτήθηκε αν αναφέρθηκαν στη μικρή… παρεξήγηση, όταν δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την υποδοχή του πρώτου γκρουπ των Ολυμπιονικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Όχι, όχι. Δεν ειπώθηκε κάτι. Δεν θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο. Ό,τι έγινε έγινε. Δεν έχει νόημα. Σήμερα είμαστε εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Μακάρι να ήταν και άλλοι αθλητές γιατί χθες βρεθήκαμε περισσότεροι στον πρωθυπουργό» απάντησε η «χρυσή» στο πιστόλι 25μ. στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αναφορικά στα όσα έχει δηλώσει μέχρι στιγμής η Αννα Κορακάκη υπογράμμισε: «Δεν έχω μετανιώσει, γιατί δεν προσέβαλα κανέναν και γιατί ήμουν ευθύς και ειλικρινής.

Δεν παραποίησα κάποια κατάσταση. Ό,τι είπα ήταν αλήθεια… οπότε δεν μετανιώνω για κάτι». Σχετικά με τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, χθες, η Αννα Κορακάκη τόνισε:

«Είχαμε χθες το πρωί μία συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, στο Υπουργείο και, όπως είπα και πριν, μιλήσαμε γενικότερα για τα προβλήματα στον αθλητισμό. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα και ειδικότερα ό,τι αφορά το χώρο της σκοποβολής».