Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΣΚΙ » Πάτησε την κορυφή του Oλύμπου ο ΣΟΧΤ

Πάτησε την κορυφή του Oλύμπου ο ΣΟΧΤ

Στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας το πεζοπορικό τμήμα του ΣΟΧΤ.

31060

 

Η ομάδα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 3/9 από τη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ. ακολουθώντας τη διαδρομή από το καταφύγιο Α΄ – «κοφτό», βρέθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Οροπέδιο των Μουσών όπου είχε προγραμματιστεί διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Χ. Κάκαλος». Η ζεστή φιλοξενία, το εξαιρετικό φαγητό και οι βαθυστόχαστες συζητήσεις που φέρνει η κούραση και το υψόμετρο είναι από τις όμορφες αναμνήσεις της εξόρμησης.

Το πρωί της επόμενης μέρας η ομάδα μοιράστηκε στα δύο. Η ομάδα κορυφής αποτελούμενη από όσους διέθεταν την εμπειρία και το κουράγιο να προσεγγίσουν την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, (Μύτικας 2917μ) ξεκίνησε την επίπονη και ιδιαίτερη ανάβαση από το Λούκι στην κορυφή. Για την επιστροφή επιλέχτηκε η διαδρομή από Κακόσκαλα- Σκάλα- Καταφύγιο Α”. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ακολούθησαν την εντυπωσιακή διαδρομή της επιστροφής διασχίζοντας τα Ζωνάρια και η ομάδα ξαναέσμιξε στο Καταφύγιο Α΄ για την επιστροφή στη θέση Πριόνια. Συνοδοιπόροι σ” αυτή την εξόρμηση ήταν και μέλη του ΟΧΟ Καρδίτσας καθώς η ανάβαση ήταν μέσα στις κοινές που έχουν προγραμματίσει ο ΣΟΧΤ με το σύλλογο της γειτονικής πόλης.

Η δράση του συλλόγου συνεχίζεται με πλούσιο πεζοπορικό πρόγραμμα για το φθινόπωρο ενώ τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στην Παιδική Αθλητική Ακαδημία Αναρρίχησης καθημερινά 18:00-20:00 στο Μύλο Ματσόπουλου. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων του συλλόγου υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.soxt.gr ή στο τηλέφωνο 6986573367.

Συντάκτης

Άρθρα : 16758
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top