Απο την Δήμητρα στην Αταλάντα!

Θαν-Παπαδάκος-8ος-2016-copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Ιταλία μετακομίζει ο νεαρός συντοπίτης μας Θανάσης Παπαδάκος.

 

Μόνιμος κάτοικος του Μπέργκαμο στην Ιταλία πλέον ο 14χρονος Θανάσης Παπαδάκος, μιας κι από χθες θεωρείται & με τη “Βούλα” παίχτης της Αταλάντα & τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Κ14 αυτής.

Ο Θανάσης που από την πλευρά του πατέρα του άρει την καταγωγή του στους Γόμφους, είναι ένας ταλαντούχος αριστεροπόδαρος παίχτης, που με την άρτια τεχνική του κατάρτιση, την άριστη κατοχή μπάλας, την “καυτή” κάθετη μπαλιά του, την οργανωτικότητά του στο παιχνίδι του, από την θέση του μεσοεπιθετικού, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, κάνοντας πολλούς από τους κυνηγούς ταλέντων, Έλληνες & ξένους να χάνουν τον ύπνο τους, κάνοντας τα πάντα να τον αποκτήσουν, ο καθένας ξεχωριστά για την ομάδα του.

Το PyliNews.gr αμέσως μετά την επιτυχημένη του μεταγραφή στην Αταλάντα, βρήκε τον Θανάση, ο οποίος με πολλή χαρά μίλησε για την έως τώρα ποδοσφαιρική του πορεία, την μεταγραφή του στην Ιταλία & τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στο PyliNews και τον Σάκη Γιώτα:

 

To δελτίο τύπου της Δήμητρας/Απόλλων σχετικά με την μετακίνηση αναφέρει:

Η Δήμητρα/Απόλλων όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής της στο χώρο των υποδομών προσπαθεί μέσα από τη συστηματική δουλειά, την εκπαίδευση, την οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια πολλών ανθρώπων (Δ.Σ., Υπεύθυνοι Ακαδημίας, προπονητές, γονείς και αθλητές) να δημιουργήσει πάνω απ’ όλα σωστούς και δυνατούς χαρακτήρες αλλά και να αναπτύξει και να βελτιώσει τα ποδοσφαιρικά χαρίσματα των αθλητών της. Χωρίς λοιπόν να αλλάξει κάτι στην επιτυχημένη συνταγή της, αυτό ακριβώς έκανε και στην περίπτωση του αθλητή Θανάση Παπαδάκου ο οποίος από τα τέλη Αυγούστου θα είναι κάτοικος του Μπέργκαμο και θα αγωνίζεται πλέον με την Κ14 της Αταλάντα. Ο Παπαδάκος είναι γεννημένος το 2003 κατάγεται από τους Γόμφους Τρικάλων με μόνιμη κατοικία στην Καρδίτσα και προπονείται/εκπαιδεύεται  στη Δήμητρα/Απόλλων. Από τις πρώτες ημέρες έδειξε στους υπευθύνους της Ακαδημίας (Ν. Γιαγιάκο – Α. Γκαραγκάνη) ότι πρόκειται για ένα παιδί που δουλεύοντας σωστά μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ξεχειλίζει, εύστροφος, οργανωτικός με αψεγάδιαστο χαρακτήρα που γίνεται αμέσως αγαπητός απ’ όλους.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού με μεγάλη ευχέρεια στο χειρισμό της μπάλας, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ντρίμπλα, κάθετη πάσα και ομαδικότητα. Σίγουρα όμως στην Αταλάντα θα βελτιώσει και τις αδυναμίες του αφού πρόκειται για μία από τις καλύτερες σχολές ποδοσφαίρου της Ιταλίας. Ο Θανάσης αποτέλεσε «μήλο της έριδος» όλων των μεγάλων ΠΑΕ του Ελλαδικού χώρου και κυρίως του ΠΑΟΚ και το ΟΣΦΠ αλλά και του εξωτερικού κυρίως της Έβερτον και της Σάντερλαντ. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξαν και οι υπεύθυνοι της Δήμητρας/Απόλλων αφού μετά τα επιτυχημένα δοκιμαστικά στην Αταλάντα και τις αλλεπάλληλες συζητήσεις με το οικογενειακό περιβάλλον του Θανάση, αποφάσισαν να καταλήξει στο Μπέργκαμο.Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεταγραφή της Αταλάντα σε αυτή την ηλικία κι αυτό σίγουρα είναι ένα δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν στην εξέλιξή του οι ιθύνοντες του Ιταλικού συλλόγου.Επίσης πολύ σημαντική στη βελτίωση του αθλητή, ήταν η προσφορά του προπονησιολόγου Σπύρου Μυλωνά που δούλεψε εντατικά μαζί του για δύο χρόνια.

Σίγουρα πρόκειται για ένα ρίσκο με θυσίες τόσο για τον ίδιο τον αθλητή όσο και για την οικογένειά του (ο πατέρας του Κώστας θα μείνει μαζί του στο Μπέργκαμο) αλλά όλοι στηρίζουν αυτή την επιλογή αφού πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουν. Έτοιμος λοιπόν ο μικρός Θανάσης να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα, να ανοίξει τα φτερά του και να προσπαθήσει να δικαιώσει πάνω απ’ όλα τον εαυτό του αλλά και όλους όσους πιστεύουν σε αυτόν.

Με την ευκαιρία αυτή η Αταλάντα θα προσκαλέσει δύο ή τρία τμήματα της Ακαδημίας της Δήμητρας τη προσεχή σεζόν για φιλικά παιχνίδια στο Μπέργκαμο. Η οικογένεια της Δήμητρας/Απόλλων εύχεται στον Θανάση να είναι όμορφο και καλοτάξιδο το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στην Αταλάντα, χωρίς τραυματισμούς και να μας χαρίσει στο μέλλον γκολ και θέαμα αλλά πάνω απ’ όλα να παραμείνει το ίδιο αγαπητός και σωστός χαρακτήρας.