Στην Αθήνα ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας

 

ImageHandler.ashx

 

Με ένα τεράστιο χαμόγελο , ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στις πρώτες του δηλώσεις σε δημοσιογράφους ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους είπε ότι ήταν η πρώτη του επιθυμία να φέρει το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα και την ίδια ώρα μίλησε για το πόσο υπερήφανος ένιωσε όταν όλο στάδιο στο Ρίο σηκώθηκε όρθιο για να ακούσει τον εθνικό ύμνο.

«Είναι αυτό που ονειρευόμουν. Ένα κομμάτι του μεταλλίου είναι οι Έλληνες», ανέφερε και δήλωσε πολύ ευτυχισμένος, σημειώνοντας πως «εφόσον έχουμε υγεία η καριέρα μου τώρα ξεκινάει».

«Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίες», είπε ακόμη και συνέχισε: «Αν δεν αποτύχεις δεν θα πετύχεις πότε και αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα μάθεις να κερδίζεις».

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, πάντως, ο Ολυμπιονίκης τόνισε ακόμη την ανάγκη για στήριξη των αθλητών.

«Θέλουμε στήριξη γιατί αν στη δύσκολη αυτή εποχή φέραμε έξι μετάλλια, με λίγο βοήθεια θα κάνουμε θαύματα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «η μεγαλύτερη ευχή είναι η γυμναστική να γίνει σαν το ποδόσφαιρο σε ανταπόκριση»

Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» τον περίμενε πλήθος κόσμου που χειροκρότησε τον χρυσό Ολυμπιονίκη. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που ζήτησαν από τον Λευτέρη Πετρούνια να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί του.