Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Πρώτη αφαίρεση μεταλλίου λόγω ντόπινγκ

Πρώτη αφαίρεση μεταλλίου λόγω ντόπινγκ

rio-prwti-afairesi-metalliou-logw-ntopingk.w_l

 

Αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Ιζάτ Αρτίκοφ

Με απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) και λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Ιζάτ Αρτίκοφ στα 69κ. της άρσης βαρών.Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση αποκλεισμού αθλητή λόγω ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο δείγμα του αθλητή από το Κιργιστάν ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη διεγερτική ουσία στρυχνίνη.  Ο αθλητής έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την απόφαση στο CAS, είτε στο παράρτημα του Ρίο, είτε στη Λωζάνη, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 21 Αυγούστου.

Η σχετική ανακοίνωση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) αναφέρει: «Ο Ιζάτ Αρτίκοφ (Κιργιστάν, άρση βαρών, 69κ., 3η θέση) βρέθηκε θετικός στην ουσία στρυχνίνη. Ο αθλητής ακυρώνεται στην κατηγορία των 69 κιλών της άρσης βαρών, το μετάλλιό του αφαιρείται και αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016».

Ο Ιζάτ Αρτίκοφ σήκωσε 339 κιλά στο σύνολο (151 – 188) κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο του Κιργιστάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην ίδια κατηγορία, αυτή των 69κ., το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 22χρονος Κινέζος Ζιγιόνγκ Σι με 352 κιλά στο σύνολο (162 – 190), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος ο Τούρκος, Ντανιγιάρ Ισμαγίλοφ με 351 (163 – 188).

Την 4η θέση κατέλαβε ο Κολομβιανός Χαβιέρ Μοσκέρα, ο οποίος σήκωσε 338 κιλά στο σύνολο (155 – 183).

Συντάκτης

Άρθρα : 16705
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top