Εντυπωσιακός Δουβαλίδης πέρασε στα ημιτελικά

c0b0e90f7c890bc49fbf9fa3d477937d_L

 

Ο  Δουβαλίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά των 110μ εμπόδια

 

Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά των 110μ εμπόδια κατά την 4η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στην 4η προκριματική σειρά του αγωνίσματος όπου τερμάτισε 1ος σε 13.41, σε ένα βαρύ ταρτάν από τη δυνατή βροχή που προηγήθηκε. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια εξαιρετική κούρσα την οποία ελπίζουμε να επαναλάβει και αύριο (ξημερώματα Τετάρτης) στις 02.40 στον ημιτελικό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος την ίδια ημέρα δύο ώρες αργότερα (04.45).

AdTech Ad

Από την 2η σειρά προκρίθηκε ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς, ο οποίος τερμάτισε 3ος σε 13.59.

Η δυνατή βροχή επηρέασε τους αθλητές, αλλά σχεδόν όλα τα φαβορί για τον τελικό προκρίθηκαν, εκτός του Γάλλου Βίλεμ Μπελοσιάν, ο οποίος αποκλείστηκε με άκυρη εκκινηση (ήταν στη σειρά του Δουβαλίδη). Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών έκανε ο Τζαμαϊκανός Ομάρ ΜακΛέοντ στην 1η σειρά με 13.27, ενώ πέρασαν ακόμη ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού και ο Αμερικανός Ρόνι Ας με 13.31, Ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέκα με 13.32 και ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ με 13.36.

Ο Δουβαλίδης που προκρίθηκε με την 6η καλύτερη επίδοση, δήλωσε λίγο αργότερα στην κρατική τηλεόραση που καλύπτει τους αγώνες: «Έπαξε μεγάλο ρόλο που γιόρταζε η Παναγία. Με βοήθησε να φθάσω σε αυτή την επιτυχία. Στην κούρσα προσπάθησα να τρέξω όσο πιο γρήγορα μπορώ, ενώ με βοήθησε και η ακύρωση του Μπελοσιάν αφού ο διπλανός διάδρομος ήταν κενός. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Ευχαριστώ όλους όσους ξενύχτισαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και μου έστειλαν τη θετική τους ενέργεια».